Hlavní obsah

Rosolovou zastavila kosa od soupeřky. Prostě jsem najednou ležela na zemi, líčila v slzách

Sopoty

Zákrokem, kterým by si ve fotbale koledovala o červenou kartu, ukončila Nizozemka Lisanne de Witteová cestu šampionátem české čtvrtkařky Denisy Rosolové.

Foto: Jan Kucharčík

Osudný okamžik. Denisa Rosolová se vinou Nizozemky de Witteové (úplně vpravo) ocitla na zemi.

Článek
Fotogalerie

Padesát metrů před cílem byla sedmadvacetiletá svěřenkyně Martiny Blažkové na postupové třetí pozici, ale najednou… „Prostě jsem ležela na zemi, vůbec nevím, co se stalo,“ se slzami v očích líčila Rosolová.

Měla do krve sedřený bok, loket i koleno, vše následkem souboje s Nizozemkou. „Ani jsem nevěděla, že je za mnou, měla jsem nohu vzadu a najednou jsem ležela,“ vyprávěla bývalá halová mistryně Evropy na této trati. Sama přitom cítila, že na závěr má dost sil. „Mohla jsem ještě útočit. Ale moje chyba, měla jsem to rozběhnout rychleji,“ krčila rameny.

Radši myslela na léto

Protest by jí do finále stejně nepomohl, de Witteová sice byla dodatečně diskvalifikována, ale na její postupové místo se posunula v cíli čtvrtá Američanka Atkinsová, u Rosolové zůstala ve výsledcích písmenka DNF označující, že závod nedokončila.

A tak raději zaháněla zklamání myšlenkami na léto a její hlavní trať. „Venku budou překážky, tam se mi nikdo motat nebude. Maximálně ta překážka,“ dodala už s mírným úsměvem a šla si nechat ošetřit četné šrámy na těle od monda sopotské dráhy.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články