Hlavní obsah

Farah uhájil dlouhou neporazitelnost na 10 tisíc metrů, v Eugene padly tři výkony roku

Eugene

Hned tři nejlepší světové výkony roku byly k vidění během prvního dne mítinku Diamantové ligy v Eugene. Zasloužili se o to Brit Mo Farah v běhu na 10.000 metrů, etiopský závodník Yomif Kejelcha na poloviční trati a dálkařka Tianna Bartolettaová ze Spojených států.

Foto: Don Ryan, ČTK/AP

Mo Farah z Velké Británie v Eugene.

Článek

Dvojnásobný olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa Farah zůstává na desítce neporažen už čtyři roky. V Eugene zvítězil za 26:50,97 před Keňany Paulem Tanuiem a Geoffreym Kamwororem. S výkonem ale nebyl spokojen, jeho cílem bylo běžet pod 26:30.

„Natrénováno mám výborně, ale bylo to těžké, když to člověk musí celé táhnout sám. Vodiči drželi tempo pár kol, pak to hodně zpomalilo," řekl Farah, který zatím není rozhodnutý, jestli bude na MS v Pekingu usilovat o zopakování double na 5000 a 10 000 metrů z Moskvy.

Na pětce v pátek zvítězil juniorský mistr světa Kejelcha. Sedmnáctiletý Etiopan si vytvořil časem 13:10,54 osobní rekord.

Bartolettaová jako první dálkařka letos skočila přes sedm metrů, mistryně světa z roku 2005 si výkonem 711 centimetrů rovněž vylepšila své maximum.

Dnes večer SELČ se v druhé části mítinku představí i oštěpařka Barbora Špotátková a čtvrtkař Pavel Maslák. Jakub Holuša poběží závod na jednu míli, který není zařazen do Diamantové ligy.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články