Hlavní obsah

Hejnová si přišla po příletu jako zmlácená. Teď už plánuje, jak postupovat a šetřit síly

Peking

Proběhla se po rozcvičovacím stadiónu, pak s tréninkovým parťákem Pavlem Maslákem poprvé přešla na plochu Ptačího hnízda a udělala pár fotek na památku. V neděli už na kochání nebude čas, překážkářka Zuzana Hejnová načne svoji cestu za obhajobou zlata.

Foto: Tibor Alföldi, ČTK

Čtvrtkař Pavel Maslák v Pekingu fotí překážkářku Zuzanu Hejnovou.

Článek

Kolik tréninků jste zatím v Pekingu stihla absolvovat?

Kromě prvního dne po příletu jsme chodili trénovat každý den, ale už jen lehce. Teď jsem absolvovala poslední trénink, v sobotu už si dám volno a v neděli začnu.

Jste ráda, že jste si mohla zkusit i plochu hlavního stadiónu?

Je dobře, že nás sem pustili, ani jsem si to nemyslela. Je to pěkné, trochu se mi ta olympiáda vrátila, připomněla jsem si to tady.

Stadión vám přijde stejný jako před sedmi lety?

Nebyl tu jen takový ten umělý strom u tribuny, jinak je tu pořád stejné, i rozcvičovák. Za tu dobu jsem zapomněla, jak to tu vypadalo, ale když člověk přijde na stejné místo, připomene si to znovu. Je dobře, že vím, do čeho jdu.

Jaké jste měla z tréninků přímo v dějišti šampionátu dojmy?

Ze začátku jsem se necítila nic moc, ale to bylo tím, jak je člověk po cestě celý zmlácený. První den po příletu byl snad nejhorší, co jsem zažila… Teď už je to standardní, cítím se normálně a věřím, že rozběh zvládnu hladce, abych nevyčerpala moc sil do finále.

Takže ideální scénář zní projít z rozběhu třeba za 56 sekund?

Nevím, jestli za 56 by stačilo, ale chtěla bych pošetřit sil co nejvíc a čas nad 55 sekund bude stačit určitě…

Reklama