Hlavní obsah

Překážkář Svoboda snadno postoupil, Záleský v semifinále vypadl

Birmingham

Překážkář Petr Svoboda si na halovém mistrovství světa zajistil přímý postup do semifinále. V posledním pátém rozběhu byl druhý časem 7,68 sekundy. Sprinter Dominik Záleský vypadl v semifinále závodu na 60 metrů. Výkonem 6,67 sekundy skončil celkově sedmnáctý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Překážkář Petr Svoboda (ilustrační foto)

Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Třetí den halového atletického mistrovství světa.

Navzdory hladkému postupu nebyl Svoboda se svým prvním vystoupením v Birminghamu spokojený. "Běželo se mi strašně. Nevyšel mi start, lítal jsem nad překážkou. Mrzí mě, že se necítím jako na začátku sezony, ale budu bojovat," řekl České televizi trojnásobný medailista z halových evropských šampionátů, který v lednu zaběhl šedesátku překážek za 7,51 sekundy.

Na jeho současné formě se podepsala nedávná nemoc. "Mám tupý kotníky, není v tom ta síla, dravost. Věřím, že tělo se do zítra nějak probere a bude dobře," prohlásil.

Nejrychlejší v rozbězích byl s výkonem 7,53 sekundy domácí Andrew Pozzi, úřadující halový mistr Evropy.

Záleský na šedesátce oproti rozběhu zrychlil o sedm setin, i tak skončil ve třetím semifinále předposlední sedmý. Na postup do finále by mu nestačilo ani osobní maximum 6,61 sekundy ze začátku roku.

Dvaadvacetiletý běžec si premiéru na velké seniorské akci užíval. "Ten čas 6,67 není špatný, takže super. Start nebyl takový jako v rozběhu, asi od třicítky mě chytaly křeče do obou lýtek, takže se mi neběželo úplně dobře," komentoval semifinálový běh Záleský.

Semifinále zvládl nejlépe americký favorit Christian Coleman, čerstvý držitel světového rekordu 6,34 předvedl výkon 6,45. Jedním ze dvou evropských zástupců ve finále bude Slovák Ján Volko.

Reklama

Související témata: