Hlavní obsah

Bolt vyloučil olympiádu v Tokiu. Zato s Dortmundem bude trénovat další tři týdny

Sydney/Praha

Sprintérská legenda Usain Bolt jde za svým. „Všichni si mysleli, že si dělám legraci a žertuji, ale mluvím naprosto vážně. Chci se stát profesionálním fotbalistou. Za pár týdnů se vracím do Dortmundu a absolvuji s ním přípravu, která nepotrvá jen dva dny, jako posledně, ale celé tři týdny,“ opakoval jamajský atletický fenomén na hrách Commonwealthu v Austrálii.

Foto: Guido Kirchner, ČTK/AP

Jamajský sprinter Usain Bolt na tréninku Borussie Dortmund.

Článek

Absolutně vyloučeno, aby se Bolt k atletice vrátil. V Gold Coastu, kde se Hry Commonwealthu konají, to znovu zdůraznil.

„Vyloučeno, abych se objevil za dva roky na olympiádě v Tokiu, jak někteří spekulují. Dosáhl jsem na dráze všeho, ať už jde o výsledky či zaběhnuté časy. Teď se proto snažím přesunout na jiný sport. Na fotbal," potvrdil Bolt, že jeho rozhodnutí je nezvratné.

„Fotbal jsem hrál na střední škole, hrál jsem ho se svými přáteli i v době, kdy jsem běhal. Z prvního testu, který jsem absolvoval, jsem byl ohromen já i všichni kolem. Nečekali, že ho tak zvládnu," mluvil Jamajčan o dvou dnech prožitých s Dortmundem.

„Potřebuji zlepšit techniku, ale právě to je výzva. Já se na ni ale těším, protože nové výzvy k životu potřebuji. Umím tvrdě pracovat, což jsem ostatně dokázal, takže jsem odhodlaný ji naplnit," ujišťuje osminásobný olympijský šampión.

„Zanedlouho se vrátím na tři týdny do Dortmundu, abych se posunul na ještě lepší úroveň, než jsem nyní," prozradil Bolt.

Reklama