Hlavní obsah

Skvělé výkony, ale prořídlé ochozy. Překvapilo nás to, přiznal Železný

Ostrava

Dva nejlepší letošní světové výkony, čtyři rekordy mítinku, řada parádních soubojů. Jenže přímo na stadiónu je nevidělo tolik diváků jako v minulosti. Některé sektory byly zejména v závěru mítinku hodně prořídlé, celkovou návštěvu pořadatelé uvedli 10 000 diváků, dvě třetiny kapacity stadiónu. „Je to škoda, byli jsme překvapeni,“ přiznal ředitel Zlaté tretry Jan Železný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Koulař Tomáš Staněk na Zlaté tretře.

Článek

Den před mítinkem pořadatelé uváděli, že do vyprodání stadiónu zbývá tisícovka vstupenek, jenže řada jejich majitelů si návštěvu zjevně rozmyslela. Hlavní důvod byl nasnadě: počasí. „Předpověď nebyla dobrá, všude hlásili, že se ochladí, tak lidé dali přednost televiznímu přenosu," myslí si manažer mítinku Alfons Juck.

Původně avizovaný silný déšť sice nedorazil, ale chladno bylo. Tak jako na Zlaté tretře často bývá, bez ohledu na její termín... „Je zbytečné si říkat, jak by to vypadalo, kdyby vydrželo počasí jako celý květen a červen. Je pravda, že když jsem podával v cíli atletům ruku, měli ji studenou," vyprávěl Juck.

Už hledají nové hvězdy

Bez Usaina Bolta mohl divákům chybět hlavní vrchol mítinku, byť startovní listiny byly možná ještě nabitější než v minulých letech. Část fanoušků mohla dát přednost zářijovému Kontinentálnímu poháru...

Samotní atleti si atmosféru pochvalovali, ale organizátoři hned po mítinku řešili, jak vrátit diváky do ochozů. „Zkusíme oslovit veřejnost, abychom měli zpětnou vazbu, jak reagovat. Můžeme posunout začátek mítinku, aby přišlo víc dětí," přemítal Železný.

Pro příští rok pracuje Zlatí tretra s termínem 18. června. „Chceme udržet současné hvězdy a doplnit je o ty vycházející, které se teď blýskly na americkém univerzitním šampionátu a můžou být adepty na světové rekordy," líčí Juck třeba na překážkářku Sydney McLaughlinovou či čtvrtkaře Michaela Normana.

Reklama