Hlavní obsah

Spolumajitelem basketbalového Nymburka se stal Petera

Nymburk

Novým spolumajitelem klubu šestnáctinásobných basketbalových mistrů z Nymburka se stal Tomáš Petera. Bývalý vlastník fotbalového Baníku Ostrava a sportovní promotér získal od dosavadního stoprocentního majitele Jiřího Podpěry 35 procent akcií středočeského celku.

Foto: Sport.cz

Basketbalisté Nymburku

Článek

Podpěra koupil Nymburk před dvěma lety společně s Viktorem Kolářem ze Sport Investu, jehož podíl posléze odkoupil. "Už když jsem do Nymburka před dvěma roky přicházel, bylo mi jasné, že zabezpečit klub finančně, marketingově i sportovně není pro jednoho člověka nic jednoduchého a že budu muset přibrat partnera," uvedl Podpěra v tiskové zprávě.

"Nyní přišla možnost navázat spolupráci s Tomášem Peterou, za něhož mluví jeho dlouhá a bohatá historie ve sportovním prostředí," doplnil právník, pod jehož vedením Nymburk v sezoně přerušené koronavirem postoupil mezi osm nejlepších celků Ligy mistrů a v domácí soutěži natáhl sérii bez porážky na 86 zápasů.

Devětačtyřicetiletý Petera je synem bývalého trenéra Pavla Petery, který jedenáct let vedl basketbalovou reprezentaci a získal s ní dva bronzy a stříbro na mistrovství Evropy. V minulosti působil jako trenér tenistů Petra Kordy, Bohdana Ulihracha a nyní pomáhá Karolíně Muchové.

Od roku 2003 byl také devět let majitelem Baníku Ostrava, který pod jeho vedením získal mistrovský titul v ročníku 2003/04 a v letech 2008 a 2010 skončil třetí. Jeho společnost také pořádala Final Four basketbalové Euroligy v roce 2006 v Praze, atletický mítink Zlatá tretra a zápasy NHL v Praze.

Reklama

Související témata: