Hlavní obsah

Český bizár. Brněnské basketbalistky skončily po vládních opatřeních pod mostem

Český sport dostal po novém zpřísnění vládních opatření v boji s koronavirem další ránu. Vnitřní prostory jsou zavřené, což je pro halové kolektivní sporty mimořádná komplikace. Originální způsob, jak si s nastalou situací alespoň částečně poradit vymyslel tým basketbalistek KP Brno.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Basketbalistky KP Brno přesunuly trénink pod most. Ilustrační foto.

Článek

Haly a tělocvičny, které seniorské i mládežnické celky KP Brno využívaly, se uzavřely a trénink se tak přesunul pod jeden z brněnských mostů.

„Už jsem na tom místě byl s atlety a tenisty - má to výhodu, že tam neprší a v případě dalších restrikcí můžeme hráčky rozdělit do čtyř skupin pod pravý i levý silniční viadukt a na bližší i vzdálenější břeh," vysvětluje v nadsázce na klubovém webu výběr místa kondiční trenér David Nerud.

Nicméně jméno vytipované lokality veřejně prozradit nechtěl, aby se „z místa nestal Václavák."

Hlavní trenér Dušan Medvecký ale připouští, že bude mít problém najít odpovídající místo na plánovaný úterní videorozbor z nedávného nevydařeného derby. A jednoduché rozhodně nebude ani najít hřiště na herní basketbalový trénink pod koši. „Alespoň tři dny v týdnu basketbal," zoufale prosí Medvecký.

Podle oficiálních stránek vedení klubu aktuálně jedná i o variantě přesunu některých tréninků do jednoho partnerského rakouského městečka.

Reklama