Hlavní obsah

Hrůzné zranění! Hráči vytryskla z kotníku krev

Orlando/Praha

Opravdu nepříjemný pohled se naskytl hráčům i fanouškům na strašlivě vypadající zranění basketbalisty Orlanda Devina Cannadyho. Ten byl z hřiště odnesen na nosítkách poté, co v zápase s Indianou (prohra 112:131) utrpěl otevřenou zlomeninu pravého kotníku.

Foto: John Raoux, ČTK/AP

Basketbalista Orlanda Magic Devin Cannady

Článek

Tři minuty před koncem první čtvrtiny za stavu 23:17 pro Indianu přišel jejich další útok, kterému se se vší razancí snažil zabránit právě Cannady. Při doskoku nešikovně dopadl na pravou nohu.

Okamžitě se svalil na palubovku, křičel bolestí a rukama si zakryl oči. Není divu, z kotníku mu vytryskla krev a ani jeho spoluhráči se na to nemohli koukat. Jeden z nich si sundal dres a zranění přikryl, než ke Cannadymu přiběhl lékař.

Ze hřiště musel být čtyřiadvacetiletý rozehrávač odvezen na nosítkách. Zdviženým palcem dal ostatním najevo, že bude v pořádku, mezitím mu celá hala tleskala ve stoje. I když sezona pro něj zřejmě skončila, hlavní je, že bude v pořádku.

Cannady utrpěl otevřenou zlomeninu kotníku s těžkým bočním výronem, podle dostupných informací již podstoupil operaci a prognózy jsou pozitivní. I on sám se celou záležitost snaží brát s nadhledem. Dokonce si se svými spoluhráči telefonoval z nemocničního lůžka přes FaceTime.

Reklama