Hlavní obsah

Amerika řeší kauzu: Dívčí dresy připomínají spodní prádlo

Matka nadějné mladé atletky z Long Islandu na východním pobřeží Spojených států byla zděšena, když poprvé zavítala na společné soustředění dívčího týmu přespolních běžkyň. Uniformy, které střední škola její dcery zvolila pro reprezentační účely, jsou podle ní zcela nevhodné, necudné a zdaleka nejvíce připomínají spodní prádlo. Uvědomělá sayvillská matka na internetu okamžitě iniciovala petici za změnu.

Foto: Profimedia.cz

Jak krátké mohou být dívčí krátké kalhoty? Otázka, která trápí Ameriku. (ilustrační foto)

Článek
Fotogalerie

Dcera Karen Gaconnierové je na střední škole prvním rokem a má právě za sebou první soustředění svého sportovního týmu, na které ji odvezla její matka. Ta z místa odjížděla konsternována a frustrována. Uniformy dívek se jí zdají příliš vyzývavé a to ji vedlo k zorganizování petice za okamžitou nápravu.

„Ve škole nesmí být spodní prádlo vidět, taková jsou pravidla. Ale když děvčata reprezentují školu, necháme je na veřejnosti pobíhat v kalhotkách. To přece nedává žádný smysl!" argumentuje rozlícená matka. Požaduje, aby škola od takovéhoto dresu ustoupila a nedovolovala dívkám ani výběr něčeho takového. Oficiální místa totiž matce oponovala sdělením, že dívčí školní dres má dvě varianty, z nichž jedna obnáší elastické kraťasy, a pokud nějaká dívka nosí kratší variantu, je to její osobní volba.

Boj rozhořčené matky se už dostal do televize i dalších médií. Její výzvu za změnu školní sportovní uniformy za šest dní podepsalo přes 1200 lidí. „My níže podepsaní se domníváme, že uniforma by měla zakrývat spodní prádlo, nikoli být sama o sobě spodním prádlem. Žádáme o zrušení možnosti výběru extrémně krátkých spodních oděvních součástek jakožto týmového dresu pro všechny školní sporty mimo vodních," píše se mimo jiné v petici.

Všechny součásti uniformy školního dívčího týmu byly ale už před časem schváleny státní atletickou asociací jako vyhovující. Výběr spodní části dresu je ponechán na každém z děvčat. Jak to nakonec dopadne? Které z řešení bude nakonec demokratičtější? Možná se ve světě sportu nakonec ukáží jako důležitější samotné sportovní výsledky než oděv, v němž jich bylo dosaženo...

Reklama

Související témata:
Pobouření