Hlavní obsah

Adrenalin do morku kostí. Největší show ukázalo Německo

Praha

Jedna z největších bláznivých akcí se konala o víkendu v Německu. Na Nürburgringu se sešlo jedenáct tisíc lidí, kteří se přišli vyblbnout a okořenit tradiční běhání. Dva okruhy, každý měl 11,5 kilometrů, a osmnáct překážek na zdolání. Voda, bahno, lezení. Každý si vybral dle chuti.

Překážkového běhu v Německu se zúčastnilo 11 tisíc běžcůVideo: Reuters

 
Článek

Podle organizátorů šlo o trať s největší překážkovou dráhou na světě. "Bohatý, silný, zablácený, děkujeme každému z vás za tak velký nezapomenutelný zážitek. Trpěli jste, smáli se, bojovali," děkovali organizátoři po závodě, který vyhrál mezi muži Robin Dechant v čase 1:36:57. Mezi ženami kralovala Susanne Krausová, která doběhla do cíle za 1:45:54.

Dýmovnice, rachejtle, které více než deset tisíc odvážlivců vyslaly na trať, kde bylo jasné, že doběhnou od hlavy k patě od bláta.

Mohutný lidský had se kroutil podél trati. Každý musel přejít přes pneumatiky, kterých bylo na trati tisíce. Kdo si sáhl na dno sil, odpočinul si na obří skluzavce, která ho na konci ale vyvrhla do mokré lázně.

Kdo trpěl závratí, musel i tak překonat lezeckou stěnu, poté se prodrat davem, který se mačkal v bazénu. Někteří se dostali do cíle po více než dvou hodinách. Unavení, ale šťastní s adrenalinem v těle. Komu se taková akce zamlouvala, mohl se hned přihlásit na příští rok.

Reklama

Související témata: