Hlavní obsah

Turek zase všechny podrtil: Domů veze 15. zlato ze 17 účastí

Určitě jste už slyšeli o „nejhorších 400 metrech vašeho života“. Ano, hádáte správně ‒ jsou to ty, které v nejrůznějších zemích světa vedou do prudkých stoupáků skokanských můstků. Pár set metrů, po nichž vám zůstanou jen nohy z rosolu a plíce vyplivnuté hluboko pod vámi. Jeden z nejtěžších závodů svého druhu opět vyhrál Turek.

Red Bull 400 na skokanském můstku v německém Titisee-NeustadtuVideo: Reuters

 
Článek

Titisee-Neustadt u našich německých sousedů bylo o víkendu svědkem dalších nelítostných bojů v prudkých stoupáních. Na 1340 lidí se zúčastnilo nepřeberného množství rozběhů, aby na čtyřech stovkách metrů zdolali 142 metrů stoupání.

Letos se na akci odehrála také premiéra ve štafetových kláních mezi týmy profesionálních hasičů. Ti vyčerpávající závod absolvovali ve svých pracovních mundůrech. Ani příroda nebyla k účastníkům příliš milostivá a rozmáčela trasu závodu ranním deštěm. Úroveň obtížnosti jednoho z nejtěžších závodů světa tak ještě vzrostla.

Titisee-Neustadt Red Bull 400 muži
1. Ahmet Arslan, Turecko 3:34.8
2. Tomáš Čelko, Slovensko 3:36.8
3. Julian Kern, Německo 3:37.9
Titisee-Neustadt Red Bull 400 ženy
1. Suzy Walshamová, Austrálie 4:54.3
2. Sarah Mittelbergerová, Německo 5:07.1
3. Nadine Richterová, Německo 5:12.3

Nikdo a nic ale nedokázalo zbavit koruny nefalšovaného krále skokanských můstků ‒ pokud jde tedy o jejich vybíhání ‒ tureckého šampióna Ahmeta Arslana. Ten si odnesl už 15. prvenství ze 17 čtyřstovek, na nichž se kdy objevil.

V ženách nebyly boje o nic méně napínavé. Domácím závodnicím Mittelbergerové a Richterové nakonec zlato před nosem vyfoukla Australanka Walshamová.

Reklama

Související témata: