Hlavní obsah

TEST: Běžecké zimní elasťáky Reebok Thermowarm Touch Winter ‒ s ochranou proti větru vás nic nezastaví

Praha

Pořádná zima se k nám čas od času alespoň na pár dní vrací. Proto není od věci mít ve svém šatníku také jedny vyloženě zimní běžecké legíny. Jen ti, kteří jsou důkladně připraveni, si mohou běh v zimních podmínkách i užívat. Předpokladem samozřejmě je, že na konci těch nohou v zimních šponovkách máte něco, co vás udrží na sněhu či náledí, ale to je zase jiná pohádka. Dnes se podíváme na novinku z dílny značky s trojúhelníkovým logem.

Foto: archiv autora, Sport.cz

Běžecké zimní elasťáky Reebok Thermowarm Touch Winter

Článek

Černé zimní elasťáky vypadají podobně jako většina jejich sestřiček. Obyčejné obtažené kalhoty nejpraktičtější barvy ze všech, neprozrazující zhola nic o svých kvalitách. Tedy na první pohled. Když si Thermowarm Touch Winter prohlédnete blíže, nebo ještě lépe, když si je navléknete, zjistíte teprve, co všechno se v nich skrývá.

Legíny pocházejí ze zimní kolekce Thermowarm, podobně jako třeba nedávno testovaná běžecká vesta. Název už mnohé napoví. Použitá tkanina má za úkol udržet tělesné teplo sportovce, zároveň jej ale uchránit před nástrahami omrzání tím, že co nejstatečněji odvede vyprodukovanou vlhkost od těla pryč. Tak je zajištěna dobrá termoregulace (Thermo-) i tepelný komfort (-warm). K čistokrevnému polyesteru v případě kalhot přibyl ještě 22% podíl spandexu pro zajištění vysoké pružnosti a dobrého přilnutí k tělu i v místě nejpohyblivějších částí.

Foto: archiv autora, Sport.cz

Běžecké zimní elasťáky Reebok Thermowarm Touch Winter - Panel z neprofoukavé látky končí nad koleny.

Koncept kalhot je poměrně spartánský. Nehledejte na nich žádné složitosti nebo hračičky. Jednoduchý střih. V podstatě nekomplikované kalhoty, u nichž je důraz na použitém materiálu. S ním souvisí jen jedna střihová neobvyklost: Do přechodu mezi jedním a druhým vnitřním stehnem je vsazen osmicentimetrový pásek elastické tkaniny. Je to proto, že celý přední díl kalhot přes stehna až těsně nad kolena je osazen neprofoukavým materiálem. Ten před větrem a následným omrznutím ochrání ty nejdůležitější pánské tělesné součástky včetně stehen. To u zimních kalhot není vlastnost úplně k zahození.

Foto: archiv autora, Sport.cz

Běžecké zimní elasťáky Reebok Thermowarm Touch Winter - Detail širokého gumového pasu a průběžné tkanice na zavazování.

PLUSY
větruodolný panel vpředu od pasu nad kolena
příjemný střih s plochými švy
rozšířený elastický pas
malá vnitřní kapsička na klíče nebo mince
reflexní logo na holeni
MINUSY
reflexního materiálu by mohlo být více
chybí rozepínání konců nohavic
HMOTNOST
191 gramů
CENA
1999 korun

Možná oceníte i rozšířený gumový pás, kterým ještě navíc probíhá stahovací tkanice. Jeho šířka čtyř centimetrů zabezpečí, že se vám při běhu nebudou kalhoty stahovat a trika zastrčená do nich budou na svém místě lépe držet. Pokud potřebujete někam uschovat klíč od domu nebo pár drobných mincí, určitě přijde vhod i malá vnitřní kapsička s jednoduchým uzavíráním na chlopeň. Kapsa ale není nijak chráněná proti vlhkosti, takže bankovky tam na delší běhy raději neschovávejte.

Foto: archiv autora, Sport.cz

Běžecké zimní elasťáky Reebok Thermowarm Touch Winter - Detail malé vnitřní kapsičky s uzavíráním na chlopeň.

Všechny použité švy jsou ploché, aby se snížila možnost odírání kůže. Ve spodní části levé holeně najdete také logo výrobce v reflexní úpravě. Odrazek by na zimních šponovkách ale klidně mohlo být i víc. Trochu zamrzí skutečnost, že konce nohavic nejsou rozepínací na zip. U zimních (ale nejenom u nich) bychom určitě ocenili pohodlnější a rychlejší navlékání i přes tlustší ponožky. Určitým východiskem je navlékat kalhoty jako první a zimní běžecké ponožky až následně.

Reklama