Hlavní obsah

Bezchybní Krčmář s Vítkovou ovládli na letním MČR sprint

Letohrad

Michal Krčmář a Veronika Vítková ovládli na domácím šampionátu v letním biatlonu sprint. Oba byli v deštivém závodě v Letohradu bezchybní na střelnici. Krčmář po týdnu navázal na titul mistra světa z této disciplíny, Vítková byla v Novém Městě na Moravě ve sprintu čtvrtá, než poté ovládla stíhací závod.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Biatlonista Michal Krčmář.

Článek

"Vítězství mě těší, ale především si neskutečně cením nuly, které jsem dosáhl už ve druhém sprintu za sebou," pochvaloval si Krčmář v tiskové zprávě. Desetikilometrovou trať zvládl o 18 sekund rychleji než rovněž bezchybný Ukrajinec Vitalij Kilčyckyj. Třetí Ondřej Moravec s dvěma trestnými okruhy za chyby vestoje zaostal za vítězem o 27 sekund a těsně porazil Tomáše Krupčíka, hned za nimi skončil Michal Šlesingr, který se od jara léčil s mononukleózou.

Vítková předvedla deset zásahů jako jediná z 15 zúčastněných žen a závod na 7,5 km zvládla bezmála o minutu rychleji než Lotyška Baiba Bendiková. "Jsem moc ráda, že mi spadly všechny terče. Na trati jsem toho měla opravdu dost. Po světovém šampionátu jsme totiž v Jablonci s týmem žen pokračovaly v tréninku a navíc jsme k tomu využívaly hypoxii, kde jsme simulovaly výšku 2000 metrů nad mořem," uvedla Vítková.

Třetí Eva Puskarčíková chybovala jednou a porazila o necelé čtyři sekundy Markétu Davidovou, jež musela na tři trestné okruhy.

Mistrovství ČR v letním biatlonu na kolečkových lyžích v Letohradu:
Sprint:
Muži (10 km):
1. Krčmář (SKP Kornspitz Jablonec) 25:23,7 (0 tr. okruhů)
2. Kilčyckyj (Ukr.) -18,7 (0)
3. Moravec -27,2 (2)
4. Krupčík (oba SKP Kornspitz Jablonec) -30,1 (1).
Ženy (7,5 km):
1. Vítková (SKP Kornspitz Jablonec) 20:53,8 (0)
2. Bendiková (Lot.) -58,7 (1)
3. Puskarčíková -1:33,9 (1)
4. Davidová (obě SKP Kornspitz Jablonec) -1:37,5 (3).
20:15 Supersprint (2,5 km).

Reklama

Související témata: