Hlavní obsah

Norské zděšení po slovech Puskarčíkové. Eckhoffová nechápala, co se děje

Hned první závod na MS v biatlonu v italské Anterselvě vynesl českému týmu medaili. Smíšená štafeta dosáhla především díky vynikající střelbě na bronz. Spolu s vítěznými Nory si pak české kvarteto užilo humornou vložku na tiskové konferenci.

Foto: ČTK/AP

Norská biatlonistka Tiril Eckhoffová během smíšené štafety na MS v Anterselvě.

Článek

Po Norech a stříbrných Italech začal moderátor zpovídat i české závodníky. Po Markétě Davidové dostala slovo Eva Puskarčíková, která zodpovídala dotaz na to, kdy začala věřit, že by na konci závodu mohla slavit medailový úspěch.

„Už během svého úseku jsem cítila, že to může dopadnout dobře, chtěla jsem hlavně zůstat klidná. Po Bimbově (Michal Krčmář) střele vestoje už jsem věřila, že bude medaile," vykládala Češka, která štafetu rozbíhala.

Jen co domluvila, sálem projel vyděšený norský křik. „Å Herregud (Panebože)," vyjekla Tiril Eckhoffová a nevěřícně zírala na to, co se před ní děje.

Stůl před ní se začal hýbat a spadla na něm lahev s pitím. K sabotáži se ihned přiznal vedle sedící reprezentační kolega Tarjei Bö.

„To jsem byl já, trochu si s tím hraju. Myslím, že vítězové by měli mít vyšší stůl," vysvětloval s rádoby vážnou tváří a zároveň dokázal rozesmát všechny přítomné. I ostatní medailisté následně zkoušeli, jak se nepozorovaně dá se stoly manipulovat.

Reklama

Související témata: