Hlavní obsah

Bulharské biatlonisty převezme osobní trenér dopingového hříšníka

Sofia/Praha

Sjednocený tým biatlonistů a biatlonistek Bulharska v čele s Krasimirem Anevem a Vladimirem Ilijevem povede od příští sezony Alexandr Kasperovič, hlavní kouč ruské reprezentace a osobní trenér Alexandra Loginova. Jeho asistentem u národního týmu bude krajan Vitalij Noricyn. Informoval o tom oficiální web Bulharské biatlonové federace.

Foto: Sport.cz

Alexandr Kasperovič povede od příští sezony biatlonisty Bulharska.

Článek

Kasperovič je podepsán pod úspěchy ruských borců Jevgenije Garaničeva, Antona Šipulina, Alexeje Volkova či největší hvězdy Loginova, kterého však vedl i v dobách, kdy byl usvědčen z krevního dopingu EPO. Noricyn zase v posledních dvou sezonách působil u ruského ženského týmu. Kontrakt s bulharskou stranou mají oba ruští trenéři do Zimních olympijských her v roce 2022 v Pekingu.

Dvaašedesátiletý Kasperovič byl i jedním z protagonistů aféry na letošním MS v Anterselvě, na němž Loginov získal zlato ve sprintu. Italská policie kvůli podezření z dopingu provedla razii a prohledala hotel a pokoj ruské výpravy, Kasperovič údajně na šampionátu používal cizí akreditaci.

Reklama

Související témata: