Hlavní obsah

Velká biatlonová premiéra! Norové tasí v Oberhofu další trumf

Oberhof/Praha

Už tak mají tým nabitý hvězdami, ale další esa sypou z rukávu. V nadcházejícím dílu Světového poháru v německém Oberhofu představí elitní norský biatlonový tým novou tvář. Premiéru v prestižním seriálu si odbude Sivert Guttorm Bakken, který nahradí s bolavými zády laborujícího Erlenda Bjöntegaarda, informuje server biathlon.live. Také v ženském výběru zaskočí v nadcházejícím víkendu za nemocnou Jenny Enoddovou třiadvacetiletá Karoline Erdalová.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hvězda norského biatlonového výběru Tiril Eckhoffová - ilustrační foto.

Článek

„Konečně si zase zazávodím a to pořádně! Jsem připravený závodit a nasávat zkušenosti," cituje Bakkenovo vyjádření na Instagramu web biatlonmag.cz.

Dvaadvacetiletý mladík je považován za velký talent. Na všech mládežnických akcích, kterých se zúčastnil, získal cenný kov. Minulou sezonu zakončil třemi triumfy v IBU Cupu v řadě.

Norové v aktuálním ročníku Světového poháru sbírají jeden úspěch za druhým, průběžnému pořadí vévodí Johannes Thingnes Boe a Marte Olsbuová Röiselandová. Biatlonový seriál po vánoční přestávce pokračuje v německém středisku pátečními sprinty, na které navážou sobotní stíhací závody

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: