Hlavní obsah

Biatlonistky šly na MS tvrdě do sebe: Něco tak ošklivého jsem ještě nezažila

Dovezla smíšenou štafetu své země na úvod biatlonového MS v Pokljuce na bronzové příčce. Teď ale finišmanka švédského týmu Hanna Öbergová čelí tvrdé kritice. A to ze strany čtvrtých Ukrajinců, jimž stupně vítězů těsně unikly.

Foto: Profimedia.cz

Vyčerpaná finišmanka švédské smíšené štafety Hanna Öbergová.

Článek

„Upřímně, něco tak ošklivého jsem za dvacet let v tomto sportu nezažila," postěžovala si ruským médiím Olena Pidhrušná, která těsný souboj se Švédkou prohrála.

Švédové během závodu prožívali hned několikrát těžké chvíle. Sebastian Samuelsson musel na úvodním úseku třikrát měnit hůlku, Martin Ponsiluoma měl zase problémy se zbraní. Linn Perssonová vytáhla tým na třetí příčku, kterou ale Öbergová málem na střelnici prošustrovala. Ve finiši však nakonec třetí pozici ubojovala.

Podle Ukrajinky ale nesportovním způsobem. Öbergová ji prý blokovala na trati a téměř ji z ní vytlačila.

„Křičela jsem na ni, ať uhne. Bez reakce. Když jsem se ji snažila objet, tak mě zavřela. Stalo se to hned několikrát. Je to od ní velmi nesportovní," stěžovala si v rozhovoru pro server sport-express.ru zkušená Ukrajinka.

Švédka ale její nařčení odmítá. Prý šlo z její strany jen o běžnou taktiku.

„Znělo to, jako že je hodně naštvaná, že jsem ji nepustila. To jsem ale neměla vůbec v úmyslu, abych ji zadarmo pouštěla před sebe. Věděla jsem, že když budu na posledním výjezdu první, bude se velmi těžko přede mě dostávat, protože je tam hodně zatáček a spousta sněhu okolo. V podstatě tam bylo místo jen pro jednoho," hájila se olympijská vítězka a mistryně světa.

Pidhrušné se ale zastal i její krajan Arťom Pryma. "Švédka udělala chybu, stojím stoprocentně za Olenou. Myslím, že naši trenéři měli podat protest," uvedl.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama