Hlavní obsah

Biatlonovou hvězdu zaskočila na Vysočině změť trubek: Nevím, jestli bych na tuhle tribunu vlezl

Nové Město na Moravě

Rozhlédl se a měl jasno, že učiní vyjádření. Momentální vládce světového pole biatlonistů Martin Fourcade se zájmem prohlížel konstrukci tribun v Novém Městě na Moravě, kam se přesunul Světový pohár. Ve čtvrtek série závodů na Vysočině startuje mužským sprintem. I v něm Francouz zřejmě bude útočit na první příčku.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Martin Fourcade v Östersundu.

Článek
Fotogalerie

V téhle sezóně bral šest ze sedmi možných prvenství ve SP. Diváci mu asi budou aplaudovat i na Vysočině. Ještě než tomu tak bude, pocítil potřebu vyslovit se k pozoruhodné změti trubek, na níž publikum bude.

„Nevím, jestli jsem tak velkým fanouškem biatlonu, že bych na tuhle tribunu šel společně s 30 000 českými příznivci," napsal na facebook k fotografii ochozů v Novém Městě. S ohledem na užití smajlíků asi ne tak úplně v obavách o bezpečnost, ale spíše v úžasu nad kovovým monstrem. A možná také s respektem k povzbuzování domácích.

Ať tak či onak vyvolal velkou odezvu na sítích. „Je samozřejmě lepší závodit a drtit konkurenci, než být rozdrcen na tribuně s diváky," napsal jeden z diskutujících k příspěvku.

Vystavěné tribuny v novoměstském areálu nejsou ničím novým. Obdobným způsobem je pořadatelé připravovali i v minulosti nejen při biatlonu, ale i při závodech horských kol.

Reklama

Související témata: