Hlavní obsah

Černý den českého biatlonu. Obě štafety zradila střelba

Kontiolahti
Aktualizováno

Propadák a smutek. Dvě šance, dva pokažené závody. Česká smíšená štafeta jednotlivců v Kontiolahti neuspěla a obsadila 18. místo. Biatlonisté Veronika Vítková a Ondřej Moravec nezvládli střelbu. Vyhrála Francie před Rakouskem a Norskem. Podobný zážitek zažil také český kvartet. Eva Puskarčíková, Jessica Jislová, Michal Krčmář a Adam Václavík dojeli na 14. příčce z třiadvaceti týmů. Z výhry se radova Itálie, před Ukrajinou a Norskem.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Veronika Vítková při střelbě.

Článek

Po první střelbě se Vítková propadla na 19. místo. Třikrát musela dobíjet. Druhá zastávka byla už čistá a Moravec vyjížděl na trať jedenáctý. Ten ale první střeleckou položku nezvládl ideálně a musel na trestné kolo, česká štafeta se propadla na 18. příčku. Při druhé střelbě dvakrát opravoval a Češi byli v polovině závodu na konci první desítky. První bylo Norsko, za ním Japonsko a Kanada.

Bojovat o lepší pozici vyrazila opět Vítková. Její třetí střelba? Nezvládla ji a musela na trestné kolo. Šance na solidní umístění mizela, nyní byla rodačka z Vrchlabí na 22. pozici.

Svoji čtvrtou střelbu zvládla s jedním dobíjením a Moravec vyjel na trať dvacátý. Při předposlední střelecké položce jen jednou opravoval a držel stále stejnou pozici. Při poslední střelbě byl bezchybný, pozdě. V cíli byl osmnáctý.

Druhá štafeta také nevyšla

Po této dvojici přišla na řadu bitva kvartet. Český tým odstartoval s číslem třináct. Puskarčíková předávala Jislové na 23. místě, které znamenalo poslední pozici, protože po své druhé střelbě musela na tři trestná kola. Dalším se už celkem dařilo, ale ztráta byla obrovská.

Jislová první střelbu zvládla čistě, druhá se ji také povedla a Michal Krčmář přebíral štafetu na 19. místě. V polovině závodu vedlo Slovensko před Ruskem a Ukrajinou.

Rodák z Vrchlabí se na první střelecké položce nemýlil a posunul se na 18. příčku. Krčmář pokračoval v povedeném výkonu, opět bez chyby a posun o další dvě pozice. Poslední Václavík vyjel na trať patnáctý. I jemu se nyní dařilo, bezchybná střelba a posun o dvě příčky.

Rodák z Jilemnice měl před sebou ještě pět posledních terčů. Chyboval a musel na trestné kolo. Do cíle dojel jako čtrnáctý a černý český biatlonový den skončil.

SP v biatlonu v Kontiolahti:
Sprint smíšených dvojic:
1. Chevalierová, Guigonnat (Fr.) 33:29,1 (0 trestných kol + 6 dobíjení)
2. Hauserová, Eberhard (Rak.) -2,4 (0+7)
3. Olsbuová, J.T. Bö (Nor.) -4,4 (1+11)
4. Varvynecová, Tyščenko (Ukr.) -10,8 (0+5)
5. Jurlovová-Perchtová, Šipulin (Rus.) -16,1 (0+8)
6. Sanfilippová, Bormolini (It.) -21,5 (0+9)
18. Vítková, Moravec (ČR) -2:50,4 (2+13)
Smíšená štafeta:
1. Itálie (Wiererová, Vittozziová, Windisch, Hofer) 1:15:08,3 (1+13)
2. Ukrajina (Merkušinová, Vita Semerenková, Pryma, Pidručnyj) -1,5 (0+3)
3. Norsko (Solemdalová, Eckhoffová, L'Abee-Lund, T. Bö) -9,1 (0+9)
4. Rusko -16,9 (0+7)
5. Francie -1:02,2 (2+6)
6. Švédsko -1:28,3 (1+13)
14. Česko (Puskarčíková, Jislová, Krčmář, Václavík) -4:10,0 (4+8)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články