Hlavní obsah

Výborný finiš benjamínka posunul štafetu do první desítky

Oslo
Aktualizováno

Trápení českých biatlonistů na norském Holmenkollenu pokračovalo i ve štafetovém závodě na 4x 7,5 km. Kvarteto Ondřej Moravec, Michal Krčmář, Jaroslav Soukup a Adam Václavík sice nemuselo na trestné kolo, ale pomalejším během nestačilo na nejlepší. Češi nakonec skončili desátí. Zvítězili suverénní Norové, kteří slaví i malý křišťálový glóbus v této disciplíně. Druzí dojeli Rakušané, třetí Rusové.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Adam Václavík během štafetového závodu v Anterselvě.

Článek

Moravec na úvodní ležce třikrát dobíjel a nabral manko, klesl dokonce na předposlední místo. Vestoje však nezaváhal, a poté, co trefil všech pět terčů na první pokus, odjížděl ze střelnice sedmnáctý. Nakonec Michalu Krčmářovi předával na čtrnácté příčce.

Stříbrný olympijský medailista ze sprintu, jak vleže, tak vstoje jednou dobíjel a posunul štafetu těsně za první desítku.

Na třetím úseku se Soukupovi povedla ležka, na které nechyboval. Jenže na druhé střelecké položce třikrát minul terč a jen tak tak se vyhnul trestnému kolu. Proto Adamu Václavíkovi předával štafetu jako čtrnáctý v pořadí. Pro pětatřicetiletého veterána to byl poslední závod v kariéře.

Nejmladší člen štafety (24 let) zvládl bravurně střelbu vleže, za čtyřiadvacet vteřin vyčistil všechny terče. Vestoje dobíjel jednou a dovezl štafetu díky výbornému finiši na desátém místě.

Závody SP v biatlonu v Oslu:
Muži - štafeta (4x7,5 km):
1. Norsko (Birkeland, L'Abee-Lund, T. Bö, J. Bö) 1:13:13,7 (0 tr. okruhů + 3 dobíjení),
2. Rakousko (Landertinger, Leitner, Eder, Eberhard) -50,3 (0+5),
3. Rusko (Cvetkov, Babikov, Malyško, Šipulin) -56,9 (0+4),
4. Švédsko -1:05,8 (0+4),
5. Německo -1:29,4 (0+9),
6. Francie -1:58,5 (0+8),
...
10. ČR (Moravec, Krčmář, Soukup, Václavík) -3:04,6 (0+9).

Reklama

Související témata: