Hlavní obsah

Český biatlon má nové trenéry. Angažoval esa z Norska, na střelbu dohlédne Emmons

Praha

S odchodem kouče Ondřeje Rybáře skončila jedna éra českého biatlonu, která přinesla mimořádné úspěchy a vynesla dlouho opomíjený sport v České republice na vrchol popularity. S novým olympijským cyklem se ale do české reprezentace přihnal čerstvý vítr ze severu.

Jak hovořil Michal Šlesingr o trenérské změně na Biatlonistovi roku? Video: Sport.cz

 
Článek

Podle oficiálních stránek českého biatlonu se hlavním trenérem žen stává vynikající závodník a úspěšný trenér Egil Gjelland. Naopak dosavadní kouč Zdeněk Vítek zamířil od žen k týmu mužů. Jedním z jeho nejbližších spolupracovníků bude další Nor Anders Magnus Bartli.

„Poprvé v historii přivádíme k české reprezentaci zahraniční trenéry. Očekáváme, že Egil i Anders k nám přinesou zkušenosti ze země, která je biatlonovou i lyžařskou velmocí," vysvětluje angažmá norských odborníků svazový prezident Jiří Hamza.

Kdo je Egil Gjelland
Zlatý ze ZOH ve štafetě v Salt Lake City
Stříbrný ze ZOH ve štafetě v Naganu
Dvojnásobný mistr světa
V roli trenéra vedl do roku 2014 reprezentaci žen Norska s olympijskými vítězkami a mistryněmi světa Torou Bergerovou a Tirill Eckhoffovou
Poté působil u mužské reprezentace, do níž patřili Ole Einar Björndalen, Emil Hegle Svendsen či bratři Johannes a Tarjei Böové.

Sám Bratli se na novou výzvu hodně těší: „Přicházím do skvělého týmu, který má silný potenciál a je profesionálně vedený. Přesto věřím, že mnohé z norské školy mohu českému biatlonu dát a sám se mnohému také naučím."

Další novinkou je angažmá olympijské vítězky ve střelbě Kateřiny Emmons, jež se stane střeleckou konzultantkou u týmu mužů. V podobné roli u reprezentace USA už působí její manžel Matt.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články