Hlavní obsah

Rychlá česká výhra, Polák padl. Oktagon poznal krále těžké váhy

Praha

Noc, ze které vám bylo horko dvakrát. Tropy doplněné výživními bitvami v kleci. Organizace Oktagon MMA má svého prvního šampióna. V hlavním sobotním duelu večera na pražské Štvanici uštval Michal Martínek Daniela Dittricha ve třetím kole z pěti. Souboj těžkých vah nemusel dojít až do pěti pětiminutových kol. Velký aplaus si od diváků za letní noci vysloužil Miloš Petrášek, který porazil ve druhém kole Brazilce Williana Roberta Alvese.

Foto: Facebook: OKTAGON MMA

Když ucho poslouchá koleno - ilustrační foto

Článek

Sestřih zápasu Petrášek - Alves.

Sestřih zápasu Martínek - Dittrich.

Sestřih zápasu Kozma - Wiencek.

Devět MMA bitev, z toho jedna v ženském podání. Jako první slavila výhru v sobotu večer Lucie Mudrochová, která porazila Olgu Jakymčukovou. Tyto dvě bojovnice odstartovaly adrenalinovou noc, která skončila půl hodiny před půlnocí.

Premiérově se představil pod organizací Oktagon MMA Miroslav Brož, který vstoupil do klece s bilancí sedmi zápasů a sedmi výher. Po sobotní bitvě svoji bilanci rozšířil, navíc poprvé slavil před limitem.

Souboj o krále pravého háku, to měla být výměna pěstí mezi Martinem Šolcem a Michalem Kotalíkem. Zkušenost proti mládí, které ale narazilo, Šolc i přes menší postavu vyhrál a rozhodčí zápas ukončil, na plný počet minut nedošlo - třetí kolo T.K.O. Soupeř odešel s načatým obličejem, jedno oko nebylo téměř vidět.

Kozma úřadoval

David Kozma a polský talent Michal Wiencek, který byl navíc podle zápisu o devět centimetrů vyšší. Od sousedů přišly skvělé reference, ale tohle byla česká jízda s rychlým podpisem a patrně největší překvapení večera. Kozma stihl soka ukončit ještě pár vteřin před koncem prvního kola. On slavil, Polák nemohl uvěřit, že tohle není jen špatný pražský sen.

Předposlední představení pro sebe urval Petrášek, jenž si s brazilským zápasníkem, který má přezdívku Kovboj, poradil celkem rychle. Poděbradského bojovníka znají všichni jako Melouna, ten si také z klece na oslavu vítězství odnes, a několika tisícové hlediště vidělo dva "melouny" pohromadě.

Titulový boj byl zároveň odvetou mezi Martínkem a Dittrichem. Před rokem se jejich souboj odehrál také na Štvanici. Pokaždé odcházel jako vítěz Martínek. Tentokrát i s historicky prvním titulovým pásem organizace MMA.

Reklama

Související témata: