Hlavní obsah

Boj s peklem! Když vám soupeř patnáctkrát zničí bojový plán

Praha

Hra, kdy se vám musí honit v hlavě cokoliv. A nic dobrého. Máte plán, ale soupeř je proti. A to absolutně! Dva tři nepovedené pokusy zvládnete, ale patnáct? Tímto pekelným odříkáním si prošel o víkendu na bratislavském galavečeru Oktagon MMA David Holátko Kozma. V kleci ho trápil patnáct minut Mate Kertesz z Maďarska. Český bijec chtěl zápasit na zemi, soupeř byl pokaždé proti.

Bitva! David Kozma vs. Mate KerteszVideo: OKTAGON MMA, O2 TV Sport

 
Článek

Plán byl jasný. Hodit, držet pozici, použít pěsti, lokty, škrcení, páky. Na tento program ale nedošlo.

„Tohle se mi ještě nestalo, nevím, čím to bylo. Možná tím, že jsem málo spároval v přípravě a chtěl jsem být fresh na finále," okomentoval zápas Kozma, který nakonec vyhrál 3:0 na body a zajistil si postup do finále welterové pyramidy, která se uskuteční 17. listopadu v pražské O2 areně. Tam mu bude soupeřem Gábor Boráros ze Slovenska. „Chci ho strašně, chci ho zbít," neskrývá Kozma svůj válečnický apetit.

Na postup do finále musel ale vynaložit hodně sil. Přesto se držel svého plánu a zkoušel a zkoušel dostat bitvu na zem.

„Byl dobrej, čekal jsem, že bude slabší. Ty takedowny jel dobře, dobře vstával, klouzalo to. Jinak můj výkon se mi nelíbil. Mohlo to být lepší," řekl bezprostředně po duelu šestadvacetiletý zápasník, který má nyní skóre 23 výher a 10 porážek. Díky jeho výkonu si o rok mladší Maďar připsal první neúspěch v kleci, předtím pět zápasů vyhrál.

„Párkrát jsem ho trefil, otevřel jsem ho jako vždycky někoho loktem. Když někoho trefím a je otevřenej, tak mám chuť se přebíjet. Jsem spokojený," usmál se nakonec Kozma, kterému nechyběly na hlavě růžové brýle. Tahle barva je totiž jeho oblíbená.

Reklama

Související témata: