Hlavní obsah

Fury cítil srdce svého soupeře. Srazím ho, věří si Wilder před bitvou obrů

Los Angeles/Praha

Divadlo, které se dalo čekat. O víkendu ze soboty na neděli se proti sobě postaví dva neporažení boxeři. Brit Tyson Fury a Američan Deontay Wilder. Na oficiálním představení před zápasem v Los Angeles se postavili proti sobě. Na chladné hlavy nedošlo, oba předvedli svoji show, která k nim patří. Uklidnit je museli až pořadatelé.

Foto: Damian Dovarganes, ČTK/AP

Deontay Wilder (vlevo) a Tyson Fury si měli před zápasem co říct.

Článek

„Vypadá nervózně, jeho tým je nervózní, protože ví, že prohrají," řekl Fury novinářům. Wilder, který je favoritem, kontroval: „Na tuhle chvíli jsem čekal, teď je řada na mně."

Nejdříve se oba do sebe pustili od stolu, kde si navzájem pinkali slovní narážky. Když se postavili před sebe, přidali na obrátkách, Fury dokonce sundal košili a chtěl si Wildera podat, ten na vše reagoval schován za černými brýlemi. To vše před vyhecovaným duelem těžkých vah o pás organizace WBC.

Oba boxeři se nepotkali poprvé, už před lety si měli co říct.

„Poslouchej, šampione, existuje jeden Tyson Fury! Stejně jako Klička, porazím i tebe. Vyplesknu tě klidně i na tvé zahrádce. Kdykoliv, kdekoliv," hulákal 206 cm vysoký rodák z Manchesteru.

„Kámo, ty to jen hraješ, měl ses stát hercem. Já nejdu touhle cestou. Jsem velký rváč a moje pravačka je monstrum. Můžeš skákat a běhat jako kazatel. Pokud ale vstoupíš se mnou do ringu, slibuju ti, že tě pokřtím."

Takto se oba častovali v lednu roku 2016. Rok 2018 nevybočil z nastaveného modu.

„Nemá co říct. Vidím u něj strach. Cítil jsem jeho srdce přes můj oblek. Wilder byl ze mě vyděšený, je plachý, když je okolo mě dívá se na podlahu, žádný oční kontakt. Čekám epickou noc, tohle bude legendární boj," citoval Furyho server telegraph.co.uk.

Foto: Damian Dovarganes, ČTK/AP

Deontay Wilder (vlevo) a Tyson Fury prožili na tiskové konferenci horké chvilky. Oba se rádi ukazují, co předvedou v ringu?

Damian Dovarganes

Fury má na svém kontě 27 výher, ani jednou neprohrál, 19 duelů ukončil stylem K.O. Wilder má ještě líbivější bilanci - 40 výher, žádná prohra a 39 K.O. Američan je podle žebříčku boxrec.com světová dvojka, Brit pětka. V ringu se potkají obři, oba mají více než dva metry a ani jeden nemá pod sto kilo.

„Je to skvělé pro divizi těžké váhy. Je charismatický, mám skvělého tanečního partnera. Je dobře, že je z jiné země, uvidíme různé kultury, různé osobnosti. V neděli mě bude znát celý svět jako osobu, která srazila Furyho."

Reklama

Související témata: