Hlavní obsah

Vydrží tohle? Bývalý Lavi se po boxu vrhnul na MMA. Pro začátek odmítl i Vémolu

Praha

Trojboj, kde se každým krokem přitvrzuje. Tyto sportovní schody si naordinoval Jakub Štáfek, herec a režisér v jedné osobě. Zhýralý filmový fotbalista Julius Lavický, který v reálném životě skočil do boxu a odbyl si premiéru v ringu v legendární Lucerně. Po pár týdnech zvolil ještě vyšší level, bude mít zápas v kleci, pod organizací Oktagon vyzkouší MMA. Jeho soupeřem bude Slovák Peter Benko.

Jakub "Lavi" Štáfek míří do kleceVideo: Sport.cz

 
Článek

„Říkal jsem si. Kdy jindy než teď. Nabídka přišla, zhodnotil jsem všechna pro a proti. Táhne mi na třicet, potom se mi už nebude chtít, tak jsem si řekl, že teď je ideální čas se do toho pustit," řekl v rozhovoru pro Sport.cz Štáfek, který se oficiálně jako budoucí zápasník MMA představil v pondělí.

Sportovec a herec, který má smysl pro nadsázku. Tuhle svoji vlastnost prokázal po pár minutách, když měl kolem sebe deset profesionálních bojovníků. „Rozhodně bych se chtěl vyhnout zápasu s Vémolou, Kozmou, Martínkem, Attilou (Véghem), i Petráškem. Děkuji," vyjmenoval Štáfek část československé špičky MMA a rozesmál přítomné v sále.

Lavi v ringu. Vítězná boxerská premiéra Jakuba ŠtáfkaVideo: Sport.cz

Ve vážnějším tónu poté dodal. „Moc se těším. Relativně mám dost času, abych hlavně potrénoval zem. V postoji nejsem expert, ale jsem relativně šikovnej," řekl a prozradil i svou možnou přezdívku pro MMA. „Vypadá to, že budu mít kokota."

Když Štáfek trénoval na boxerský zápas, příprava ho pohltila a dával jí vše. „V osobním životě jsem milej a hodnej človíček, který by neublížil mouše, ale jak to navleču, tak bych chtěl žrát," řekl před premiérou v ringu.

Jakub Štáfek před premiérou v ringu.Video: Sport.cz

Po zápase byl spokojený, i když si zlomil ruku a dodnes má dlahu. „Super, ty pocity nedokážu popsat. Pochopitelně jsem byl na začátku nervózní, jak jsem tam ale vlezl a lidi mě přivítali, tak to trochu spadlo," řekl 31. prosince v Lucerně.

Co předvede a jak se bude cítit po bitvě v kleci?

Reklama

Související témata: