Hlavní obsah

Překvapení? Kareš se stal šéfem XFN. Po hurikánu slibuje lepší časy

Problémy, problémy a zase problémy. Slovo, které několik posledních týdnů rezonuje organizací XFN, která pořádá především zápasy v MMA. Nevyplacené odměny zápasníkům, odchody bojovníků, kolize uvnitř samotné stáje. Tohle vše namíchalo koktejl, který nikomu nechutná. Před pár hodinami navíc oznámil Makhmud Muradov, že nenastoupí v červnu k hlavnímu zápasu v O2 areně s Patrikem Kinclem, nedostal zaplaceno podle smlouvy. Krach, dno? Promotér Petr Kareš vzal během úterý situaci do svých rukou. V rozhovoru pro Sport.cz řekl, že se stal většinovým vlastníkem XFN a on nyní bude za vše zodpovědný.

Foto: Facebook: Petr Kareš

Petr Kareš se podle svých slov stal většinovým vlastníkem XFN.

Článek

Pane Kareši, kdo nyní vlastní XFN a jaký je poměr mezi vlastníky?

XFN má dnes dva majitele. Jsem to já a společnost Amira Group. V současné době jsem většinový vlastník a následující postupy jdou plně za mnou. Po právní stránce věc vyžaduje svolání valné hromady, což znamená méně než 15 dní. Druhým vlastníkem je společnost Amira Group, ta byla v minulosti zastupována panem Brčákem a je vlastněna jeho manželkou.

Od koho jste odkoupil podíl?

Podíl jsem koupil do pana Josefa Juránka.

Reakce Makhmuda Muradova
„Bohužel XFN nesplnilo podmínky, na kterých jsme se domluvili, a zápas se ruší. Moc se omlouvám. Celá situace mě velice mrzí, ale je to moje práce, která mě živí, a určitá pravidla se musí dodržovat. S XFN jsem žádné problémy nikdy neměl, ale tentokrát to bohužel nevyšlo. Od dnešního dne jsem volný fighter a brzy vám dám vědět, v jaké organizaci a kde budu pokračovat."

Jaká je vaše představa o budoucnosti?

Vypořádat se čestně se současnou situací. Do budoucnosti jednat tak, aby byla mezi všemi vlastníky shoda na společném postupu. Nemám určitě zájem bojovat, ale jednat tak dlouho, až budou obě strany spokojeny.

Budete mít nové partnery, kteří zajistí finanční chod XFN?

Ano, v současné době pracujeme s možností vstupu nového kapitálu.

Kam chcete směřovat organizaci?

K zaplacení všech závazků, pokračovat v rozdělené práci a budování silné MMA organizace.

Uspořádáte v červnu slibovaný galavečer v O2 areně?

To je pro nás nyní naprostá priorita.

Foto: Facebook: Makhmud "Mach" Muradov

Makhmud "Mach" Muradov před vstupem do klece.

Jak to bude se závazky, které XFN řeší?

Jediným řešením je nová kapitalizace společnosti, na tom již pracuji.

Je podle vás šance na zápas Muradov vs. Kincl, který byl zrušen?

To je nyní pouze na Machovi.

A přišel pád...
Na konci minulého roku organizace XFN vyprodala O2 arenu, poprvé, kdy byla největší česká hala zaplněna pro bojové sporty, přesto přišel pád. Karlos Vémola přešel v únoru k organizaci Oktagon MMA. Cverna, Kvapil, Jartim, Dvořák, Ondruš, Machaev. Ti poté postupně skončili u XFN z důvodu nespokojenosti. XFN stále dluží některým zápasníkům finance. Jde například o Davida Dvořáka, Patrika Vrbovského (Rytmuse) a Ivana Buchingera. Nyní má vše vzít do rukou promotér Petr Kareš. Otázkou je, zda bude mít sílu po hurikánu, který prolětěl touto organizací, sílu přesvědčit fanoušky, zápasníky a potencionální partnery, že bude líp.

Chcete se soustředit na český a slovenský trh, případně i další evropské země, což byl váš původní záměr?

Chceme s celým týmem překonat tohle mimořádně těžké období a pokračovat v naší práci. Krok po kroku, akci po akci. Nejdříve musíme uhradit naše dluhy a pak uvidíme, jak budeme pokračovat dále.

Co vám daly a vzaly poslední týdny ve vztahu s XFN?

Vzaly mně iluze o mnoha lidech a daly mně jistotu, že jsem v životě obklopen těmi pravými lidmi. Jsem za to životu moc vděčný. Byl a je to drtivý tlak a nemyslím, že končí. Myslím, že ta nejtěžší práce je právě teď před námi.

Reklama

Související témata: