Hlavní obsah

Restart? Po šesti letech ve vězení se vrací veterán UFC k boji

Praha

Končí svět kriminálem? Jak pro koho. Bývalý zápasník UFC Paul Kelly plánuje návrat do oktagonu, a to po šesti letech ve vězení. Angličan měl v UFC devět zápasů mezi lety 2008 až 2011, jenže jeho MMA kariéra narazila. V květnu 2013 byl shledán vinným z obchodování s heroinem ve Velké Británii a byl odsouzen k 13 letům za mřížemi.

Foto: UFC

Paul Kelly, jaký bude jeho návrat do oktagonu?

Článek

Nakonec na celou dobu za mřížemi nedošlo, Angličan uplatnil právo na snížení trestu. Pobyt v nápravném zařízení mu byl ukončen v minulém roce.

„Vím, že to zní divně, ale já bych na svém životě nic neměnil. Byl jsem poslán do vězení a já to přijímám. Mohlo by to být to nejlepší, co se mi kdy stalo," připomněl server usatoday.com Kellyho vyjádření pro Liverpool Echo z května 2018.

Kellymu je 35 let a od března 2013 neměl v MMA zápas. Celkem stihl v kariéře 19 duelů, 14 jich vyhrál. V UFC má bilanci 5:4. V roce 2011 bojoval v kleci proti Donaldovi Cerronovi, který nyní hýbe mediální světem, protože má o víkendu fight s Conorem McGregorem. Právě Cerrone ukončil Kellyho kariéru v UFC. Poté stihl tři duely mimo tuto stáj, dva vyhrál.

Datum návratu je stanoveno na 7. března v Liverpoolu. Jméno soupeře zatím nebylo oznámeno.

„Nevrátil bych se, abych bojoval s nějakými malými sr...ami, které si nezaslouží, aby tam byly (v kleci) se mnou," citoval Angličana server MMA Fighting v roce 2017, když si představoval možný návrat.

V jaké formě se vrátí veterán UFC?

Reklama

Související témata: