Hlavní obsah

Vítězná série judisty Rinera po 154 zápasech skončila

Paříž
Aktualizováno

A je to tady! Vítězná šňůra judisty Teddyho Rinera skončila po více než devíti letech a 154 zápasech na grandslamu v Paříži. Jednu z nejpozoruhodnějších sérií ve světovém sportu ukončil o víkendu Japonec Kokoro Kageura, jenž francouzskou hvězdu porazil na jeho domácím turnaji v kategorii nad 100 kg už v osmifinále v prodloužení.

Foto: Sport.cz

Francouzský judistický fenomén Teddy Riner (v modrém kimonu) po bezmála dekádě okusil hořkost prohry!

Článek

Desetinásobný mistr světa a dvojnásobný olympijský vítěz Riner držel sérii výher od mistrovství světa v roce 2010, kdy podlehl ve finále soutěže bez rozdílu vah Japonci Daikimu Kamikawaovi. Loni judistická legenda zdolala dvakrát Lukáše Krpálka, nejlepšího českého sportovce 2019, jenž po triumfu na olympijských hrách v Riu de Janeiro přestoupil do nejtěžší kategorie.

Sám Riner po obhajobě zlata v Riu závodil jen sporadicky. Loni se vrátil na tatami po dvacetiměsíční pauze a absolvoval jen dva turnaje v Montrealu a Brasílii, které vyhrál. Mistrovství světa v Tokiu, na němž zvítězil Krpálek, Francouz vynechal. Jeho hlavním cílem je vyhrát v japonské metropoli letos olympijské hry a získat třetí zlato. To se dosud v historii juda povedlo jen Japonci Tadahirovi Nomurovi v letech 1996-2004.

"Cílem zůstává vyhrát olympijské hry v Tokiu a být v nejlepší formě v den D," uvedl Riner. "Tahle porážka je selhání, ale ukáže mi, na čem mám zapracovat. Je to také trochu úleva, protože jsem byl v uplynulých deseti letech pod extrémním tlakem, že musím stále vyhrávat," dodal rodák z karibského Guadeloupe.

Reklama

Související témata: