Hlavní obsah

Nakažený divočák a jeden zlobivý farmář. Boxer Fury má problém

Praha

Kolem tohoto sportovce nebylo snad nikdy období, kdy by na sebe nedokázal upozornit. Skvělý boxer, který poznal také alkohol, drogy a doping. Boxer Tyson Fury porazil v únoru v Las Vegas Deontaye Wildera a připravil ho o titul organizace WBC v těžké váze. Teď má Brita opět vyšetřovat antidopingová agentura UKAD. Důvod? Za vším hledejte divočáka.

Foto: Isaac Brekken, ČTK/AP

Tyson Fury se raduje z titulu WBC.

Článek

Ať se to zdá téměř nemožné, jde o to, že Fury měl údajně podplatit farmáře a ten měl v minulosti křivě vypovídat o jeho dopingovém hříchu.

Podle serveru mirror.co.uk zemědělec tvrdil, že mu bylo přislíbeno 25 000 liber (740 tisíc korun), když bude lhát a řekne, že zakázaná látka se dostala do boxerova těla z masa divokého prasete.

Fury byl v roce 2015 pozitivně testován na zakázanou látku nandrolon a dostal dvouletý zákaz činnosti. Nyní má boxer za sebou třicet zápasů, nikdy neprohrál a je světovou dvojkou v těžké váze.

Jenže tuhle idylu mu nyní kazí svědomí farmáře, který se rozhodl mluvit. Muž z Lancashiru Martin Carefoot tvrdí, že mu bylo nabídnuto 25 tisíc liber.

„Zemědělec, který provedl tato pobuřující obvinění, mi loni v říjnu poslal dopis, který byl plný chyb a v podstatě mi řekl, že se dopustil křivé přísahy. Když jsem mu zavolal, požádal mě o peníze. Řekl jsem mu, aby se uklidnil a kontaktoval UKAD, on ale místo toho šel za novináři. Jak ho někdo může brát vážně? Tyson nikdy toho muže v životě neviděl," cituje The Sun promotéra Franka Warrena.

Organizace UKAD potvrdila, že se tímto případem bude zabývat. Pode britských médií je ve hře až osmiletý zákaz činnosti, což by pro Furyho znamenalo v podstatě konec sportovní kariéry.

V roce 2016 se Brit vzdal titulů mistra světa v těžké váze organizací WBO a WBA a šel se léčit, aby se zbavil svých problémů, depresí a závislostí. „Chlastal jsem a bral kokain. Jedině to mi pomáhalo vyrovnat se s depresemi. Proč bych neměl brát kokain? Nebyl jsem v posilovně několik měsíců, netrénoval jsem, procházel jsem depresemi. Lékaři tvrdí, že mám verzi bipolární poruchy. Jsem maniodepresivní. Doufám, že mě někdo zabije předtím, než zabiju sebe," vysypal ze sebe na podzim roku 2016 dvoumetrový Fury pro časopis Rolling Stone.

Ze všeho se vyhrabal a získal mistrovský pás. Jak dopadne další kapitola jeho života?

Reklama

Související témata: