Hlavní obsah

Čas nejistoty. Kde proběhne souboj výjimečných?

Praha

Několikrát odložený zápas mezi ikonami MMA má proběhnout, snad nedojde na páté odročení. Aby nebylo chvění málo, do všeho se vmísila světová pandemie. Tento současný světový mor kosí jednu sportovní akci za druhou. Přesto se najdou výjimky. Tou má být galavečer UFC 249 18. dubna, kde se mají potkat Tony Ferguson a šampion Chabib Nurmagomedov. Prezident organizace Dana White věří, že jeden z historických turnajů proběhne. Zbývá vyřešit kde. Původní destinace New York byla smetena ze stolu.

Foto: Facebook: UFC

Tony Ferguson (vpravo) a šampion Chabib Nurmagomedov se mají potkat v kleci 18. dubna na galavečeru UFC 249. Otázkou je, kde to bude.

Článek

White řekl, že má novou lokalitu. Spekuluje se - kde. K tomu půjde o bitvy bez fanoušků na místě. Podobnou atmosféru zažil David Dvořák před dvěma týdny v Brazílii. Tichá premiéra s tréninkovou atmosférou. „Možná jsem jediný, kdo to chce víc než Dana White," citoval server mmafighting Daniela Cormiera, bývalého šampiona dvou váhových divizí v UFC. Ten chce, aby turnaj proběhl a došlo na souboj dvou ikon světového MMA.

Nurmagomedov od roku 2008 stihl 28 zápasů, nikdy neprohrál! Ferguson má stejný počet duelů, třikrát odešel poražen, ale poslední nezdar je starý sedm let. Od roku 2013 si připsal dvanáct výher. Ukázat na jasného favorita, nelze.

Zatímco mnoho zemí zůstává v současné době pro sport uzavřeno, včetně většiny Spojených států, Cormier věří, že galavečer UFC 249 proběhne, i když je zatím zahalen tajemstvím.

Bez fanoušků, ale s lidmi u televizí, placeného kanálu. A právě s výjimečným titulovým zápasem je tento večer zajímavý finančně i bez tisíců lidí kolem oktagonu.

„Věřím, že UFC 249 proběhne. Nepochybuji o něm. Nepochybuji o Danovi. Když se obvykle pro něco rozhodne, dosáhne toho. Myslím, že jeho vůle a vášeň tento sport nás skutečně zavedly na místa, o kterých jsme si nikdy nemysleli, že se můžeme ocitnout," přidal další pohled Cormier na adresu šéfa UFC.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

После вечерней тренировки спринты в гору 🏃‍♂️ 🏔 каждый день Я тяжело работаю и иду к своей цели, Альхамдулиллах Всевышнему за все что он мне даёт 🤲🏻☝🏻 Ждём место проведения UFC 249 , никто нечего не отменял, все в силе ☝🏻 всем вам большое спасибо за вашу поддержку ✊🏻 берегите себя и своих близких 🙌🏻———————————————————————— Večerní trénink běh do kopce na Vítkově 🏔🏃‍♂️ každý den makam a jdu za svým cílem. Čekám na informací kde se bude konat UFC 249, zatím zápas ještě nikdo nezrušil, takže makam dále 💪🏻 moc vám všem děkuji za vaši podporu ✊🏻 dávejte pozor na sebe a na své blízké 🙏🏻 ———————————————————————————- #muradov #tmt #toptenuz #uzbek #vitkov #zizkov #prague #alhamdulillah #ufc249 #work #ankos #mmamonster

Příspěvek sdílený Makhmud “Mach” Muradov (@makhmud_muradov),Bře 24, 2020 v 10:42 PDT

Na tomto galavečeru má mít také zápas Machmud Muradov. Uzbecký Čech své dva fighty v UFC vyhrál a připravuje se na třetí. Do klece má vkročit s Karlem Robersonem. I přes ztížené tréninkové podmínky se nevzdává.

„Večerní trénink, běh do kopce na Vítkově. Každý den makám a jdu za svým cílem. Čekám na informaci, kde se bude konat UFC 249. Zatím zápas ještě nikdo nezrušil, takže makám dále," naspal ve středu na instagram Muradov, který od roku 2012 stihl 30 zápasů, 24 jich vyhrál.

Šance na UFC 249 je velká, otázkou zůstává, co bude dále, další turnaje bez fanoušků?

Reklama

Související témata: