Hlavní obsah

Boxer Fury se vrací, shodil 50 kilo a cítí se jako zlatá rybka

Cítí se jako uvězněná zlatá rybka a čeká na vypuštění. Tak označil svůj současný stav boxer Tyson Fury před nadcházejícím zápasem 9. června v Manchesteru, kdy se proti němu postaví v ringu Sefer Seferi z Albánie. Fury se cítí jako rybka, ale jde spíše o velrybu, tohle bude bitva těžkých vah.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Tyson Fury (vlevo) a Sefer Seferi na tiskové konferenci před zápasem. V ringu asi tolik úsměvů nebude.

Článek

V listopadu roku 2015 Angličan slavně pokořil Vladimira Klička, od té doby ale žádný zápas neabsolvoval - problémy se životosprávou, alkohol, drogy, odebrání licence... Je tu návrat po dvou a půl roku. Další výhra k pětadvaceti předchozím?

„Necítím se vůbec nervózní. Jsem jako zlatá rybka, která čeká na vypuštění," usmíval se neporažený Fury na otevřeném tréninku pro fanoušky.

V ringu se proti němu postaví bijec, který 23 zápasů vyhrál, 21 dokonce stylem K.O., jen jednou padl a patří mu 64. místo na žebříčku boxrec.com. Fury kvůli delší absenci nemá přesnou pozici. Pokud jeho hlava vše zvládne, půjde nahoru.

„Jsem zpátky po 1000 dnech, shodil jsem padesát kilo, nejvíce jsem vážil 174 kilo. V sobotu budu mít okolo 125 kil. Vypadám dobře. Létám, cítím se dobře. Nevzpomínám si, kdy jsem měl lepší pocity. Jsem zpět."

Uspěje lví srdce?

Devětatřicetiletý Seferi a o deset let mladší Fury. Albánec i přes svoji zápasovou bilanci není favoritem. „Seferi šel 10 kol s Charrem, který je nyní v organizaci WBA šampiónem těžké váhy. Pokud Tyson toho chlapa zastaví, a myslím, že to tak bude, stane se lepším, než je šampión. Doufám, že tohle v sobotu uvidíme," citoval server mirror.co.uk promotéra Franka Warrena.

Angličan má jasno o své pozici a nestydí se ji poslat do světa. Vlastně jako vždy. Ostrý v ringu, v médiích a v prohlášeních. „Nikdy se nestanu výstavním psem, jsem správný bojovník, tvrdý bojovník. Jsem mnohem zkušenější. Nikoho jsem nestudoval, protože všichni jsou poníci, kteří se chystají, přicházejí a hledají jeden velký úder. Bohužel tohle se mnou nefunguje."

Angličan i přesto přiznal, že Seferi je zdatným soupeřem, nebezpečným. Mohl si vybrat slabšího, ale on chtěl jeho, potřebuje boxovat a získat kola v ringu, kdy bude v zápasovém zápřahu. „Vím, že je tvrdý, má lví srdce a bude chtít vyhrát," dodal Fury, který má přesto v hlavě jiného vítěze – sebe.

Reklama

Související témata: