Hlavní obsah

UFC bojovník Procházka sleduje českým tým na EURO. Věřím v prvenství!

Praha

Evropský fotbalový šampionát vrcholí! Široká veřejnost sleduje dění na mezinárodním poli. Mezi ně patří i zápasník MMA Jiří Procházka. Také jeden z nejlepších tuzemských bojovníků sleduje cestu českého týmu. Soubor trenéra Jaroslava Šilhavého se dostal přes silné Nizozemsko už do čtvrtfinále. „Je to mnohem větší požitek, než to bývalo v posledních letech,“ naráží Procházka na kvalitní počínání fotbalistů s lvíčkem na hrudi.

Foto: Archiv Jiřího Procházky

Jiří Procházka se svými trenéry Martinem Karaivanovem (uprostřed) a Jaroslavem Hovězákem.

Článek

Rodák z Hostěradic sám s fotbalem začínal. Pohyb po travnatém pažitu ale v dorosteneckém věku vyměnil za tvrdou práci na poli smíšených bojových umění. Přesto ale na jeden z nejpopulárnějších kolektivních sportů úplně nezanevřel.

„Celý zápas s Nizozemskem jsem neviděl, ale sledoval jsem druhý poločas. Myslím si, že je to krása. Konečně do toho kluci zase šlápli a jde z toho cítit úplně jiná atmosféra, i z týmové práce. Dokážou se více poprat o získaní míče, o nějaké útočné akce. Je radost se na to dívat," uvádí osmadvacetiletý válečník na adresu českého národního celku.

Procházkovi, jenž nastupuje v prestižní americké organizaci UFC, neunikla ani oslava gólu Patrika Schicka ze zápasu proti Chorvatsku. Úspěšně proměněnému pokutovém kopu předcházel tvrdý úder loktem do tváře českého střelce ze strany zkušeného Chorvata Dejana Lovrena.

„Dobré to bylo! Každý má svoje oslavné procesy. Miluju, když lidi dělají věci po svém. Jen to nesmí být vulgární projevy," říká zápasník polotěžké váhy, který má před sebou s velkou pravděpodobností souboj o titulový pás UFC.

A kam až by mohla vést pouť národního mužstva? Jak je u Procházky tradicí, tak jediná myšlenka by měla být na samý vrchol. „Vždycky věřím v prvenství. Ve fotbale je obzvlášť důležitá týmová morálka. Když se mákne a udrží se správné nastavení, tak věřím v jejich absolutní vítězství," dodává Procházka před důležitým čtvrtfinálovým soubojem s Dánskem.

Reklama

Související témata: