Hlavní obsah

Děsivý start nového angažmá! Čtyři stehy na obočí po šeredném pádu

Madrid/Praha

První start v novém dresu skončil málem mimořádnou patálií! Nevinná kratochvíle pro zpestření přípravy přinesla jen trable. Španělský cyklista Gorka Izagirre si pouhých šest dnů od oficiálního přestupu do týmu Astana šeredně natloukl při pádu během cyklokrosového závodu v rodném Ormaiztegi.

Gorka Izagirre a jeho děsivý karambol

 
Článek

Jednatřicetiletý Španěl i jeho o dva roky mladší bratr Ion debutovali po přestupu z formace Bahrajn v novém dresu v baskickém městě při cyklokrosovém závodě. A šlo o premiéru, která se málem stala noční můrou. Mělo přitom jít jen o zpestření přípravy, která směřuje k premiéře na silnici při závodě Vuelta Valenciana 6. února.

Gorka Izaggire, vítěz etapy z italského Gira 2017 a účastník deseti Grand Tours, ztratil při nájezdu na betonový můstek kontrolu nad kolem a levou stranou těla ve vysoké rychlosti drsně narazil do betonové zdi. Přestože nechybělo mnoho, aby přeletěl zeď a zřítil se několik metrů do potoka, jako zázrakem z karambolu vyvázl jen se čtyřmi stehy na obočí.

K dovršení smůly však nechtěně sundal i bratra Iona, vítěze etapy na Giru i Tour, který rovněž před nadcházející sezonou přestoupil do Astany a při cyklokrosovém závodě v rodném městě jel v osudný okamžik těsně za bratrem, tudíž neměl mnoho šancí reagovat. Vyvázl nicméně jen s drobnými škrábanci, zatímco bratr musel podstoupit vyšetření v nemocnici. Silniční sezona obou závodníků by ale neměla být ohrožena.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články