Hlavní obsah

Vtípek se sexuálním podtextem při fotografování po kávě znamenal vyloučení ze závodu

Praha

Nejen dvěma etapovými triumfy upoutal pozornost při závodě Vuelta San Juan v Argentině cyklistický tým Deceuninck Quick Step. Do středečního čtvrtého dějství vstoupí belgická formace už jen v pěti lidech. Belgičan Iljo Keisse byl totiž vyloučen kvůli sexuálnímu obtěžování servírky!

Foto: Sport.cz

Iljo Keisse (vlevo) a jeho týmoví kolegové na snímku se servírkou v argentinském San Juanu. Belgičan byl kvůli sexuálnímu harašení vyloučen ze závodu Kolem Argentiny.

Článek

Šestatřicetiletý Belgičan si při pózování na společné fotografii s týmovými parťáky před druhou etapou závodu založil ruce za hlavou a naznačil boky pohyb dopředu směrem k servírce stojící lehce předkloněné právě k závodníkovi. Servírka, která jezdce o společný snímek požádala, následně kontaktovala právníka.

„Jednalo se o vtip. Naprosto stupidní. Omlouvám se všem. Šlo o opravdu hloupou věc, a kdybych mohl vrátit čas, nic by se neopakovalo. Nejsem zloděj, nejsem zločinec. Přijel jsem do Argentiny závodit. Mohu jen vyjádřit upřímnou lítost a ujistit, že nic podobného už se nikdy nestane," uvedl Iljo Keisse pro cyclingnews.com.

Mluvčí Mezinárodní cyklistické federace nepřímo belgického cyklistu pokáral. „Připomínáme jezdcům i týmům, že je třeba jednat zodpovědně a přiměřeně. Nesprávná gesta či poznámky poškozují obraz a pověst našeho sportu. Všichni závodníci musí vystupovat profesionálně, ať už ve vlastní zemi nebo v zahraničí," stálo v prohlášení UCI.

Místní soudce potrestal Keisseho pokutou 3000 pesos, v přepočtu necelých 2000 korun. Na základě daného rozhodnutí však organizátoři závodu Keisseho po třetí etapě z Vuelty San Juan vyloučili! „Poškodil pověst a čest závodu," stojí v oficiálním prohlášení.

Keisse tak zbývající čtyři etapy závodu bude sledovat jen v roli diváka. Dres lídra drží jeho týmový parťák a vítěz dvou etap Julian Alaphillippe, jemuž bude k udržení pozice pomáhat i český cyklista Petr Vakoč odbývající si v Argentině návrat do pelotonu po loňské lednové kolizi s kamionem.

Reklama

Související témata: