Hlavní obsah

Riis se vrátil jako manažer Kreuzigerova týmu NTT

Kodaň

Bývalý elitní dánský jezdec Bjarne Riis bude opět spolupracovat s Romanem Kreuzigerem, protože se vrací do vrcholové cyklistiky jako manažer a spoluvlastník jihoafrického týmu NTT. Vítěz Tour de France z roku 1996 strávil s jedním z nejlepších českých silničářů v minulosti už tři roky ve stáji Tinkoff-Saxo.

Foto: Sport.cz

Roman Kreuziger v dresu týmu NTT Pro Cycling.

Článek

Na NTT změnila jihoafrická stáj název z Dimension Data podle titulárního sponzora. Dnes v Kodani její vedení představilo Riiseho jako nového týmového manažera s tím, že jeho společnost Virtu Cycling se stala spoluvlastníkem. "Vytvoříme jeden z nejlepších cyklistických týmů na světě," řekl pětapadesátiletý Dán.

Riis se vrací mezi elitu po pěti letech od konce v Tinkoffu. "Ve skutečnosti jsem cyklistiku nikdy neopustil. I když jsem nebyl v týmu WorldTour, sledoval jsem, co se děje," řekl zkušený jezdec a manažer, který po skončení kariéry přiznal užívání krevního dopingu EPO.

Později Riis v roce 2015 potvrdil i závěry vyšetřování, že věděl o užívání dopingu mezi cyklisty svého tehdejšího týmu CSC i to, že zakázané praktiky mlčky toleroval a někdy jezdce také kryl.

Reklama