Hlavní obsah

Schachmann i po pádu dál vede cyklistický závod Paříž-Nice

Apt

Navzdory pádu ve sjezdu krátce před cílem udržel německý cyklista Maximilian Schachmann vedení v závodu Paříž-Nice. Šestou etapu vyhrál Belgičan Tiesj Benoot, který projel cílem s náskokem 22 sekund před kolegou z týmu Sunweb Australanem Michaelem Matthewsem. Závod kvůli pandemii koronaviru má skončit už v sobotu, nedělní etapa byla zrušena. I nad sedmou etapou však visí otazník.

Foto: Laurent Cipriani, ČTK/AP

Německý cyklista Maximilian Schachmann.

Článek

Schachmann dnes dojel dvanáctý. Vzhledem k tomu, že ho pád potkal v závěrečných třech kilometrech, nabral ztrátu jen 22 sekund jako první skupina pronásledovatelů, v níž jel.

"Upadl jsem 800 metrů před cílem. Jelo se naplno, kluci do toho šlapali. Ten sjezd jsme předtím neviděli a byl opravdu šílený," uvedl Schachmann, který nevybral zatáčku a narazil do bariéry. "Sice jsem byl rychle zpátky na kole, ale byla to chyba," řekl jezdec stáje Bora-hansgrohe, jehož téměř minutový náskok se ztenčil na 36 sekund. Na druhé místo celkového pořadí se posunul Benoot.

Oba čeští účastníci závodu dojeli ve třetí desítce. Zdeněk Štybar je v průběžné klasifikaci osmnáctý a Romanu Kreuzigerovi patří 25. místo. "Teď čekáme, jestli zítra budeme startovat, nebo ne. Francouzský ministr zdravotnictví vydal nařízení, že by se neměly konat žádné sportovní akce. Osobně doufám, že to bude po dnešní etapě zrušeno a zítra se dostaneme domů k našim rodinám," řekl Kreuziger v nahrávce pro média.

Cyklistický závod Paříž-Nice (WorldTour) - 6. etapa (161,5 km):
1. Benoot (Belg./Sunweb) 3:57:02
2. Matthews (Austr./Sunweb)
3. Higuita (Kol./EF Pro Cycling) oba -22
4. Jungels (Luc./Deceuninck-Quick-Step)
5. Alaphilippe (Fr./Deceuninck-Quick-Step) oba -23
6. Nibali (It./Trek-Segafredo) -26
...
23. Kreuziger (ČR/NTT)
26. Štybar (ČR/Deceuninck-Quick Step) oba -3:18
Průběžné pořadí:
1. Schachmann (Něm./Bora-hansgrohe) 22:46:42
2. Benoot -36
3. Higuita -43
4. Grosschartner (Rak./Bora-hansgrohe) -50
5. Matthews -52
6. Nibali -1:04
...
18. Štybar -6:02
25. Kreuziger -11:08

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články