Hlavní obsah

Fenomén Sagan zkusí double, byť bude muset zvládnout pekelný program: 42 etap za 58 dnů

Praha

Útok na osmé vítězství v bodovací soutěži na Tour de France a následně premiéra na italském Giru! Fenomén cyklistického pelotonu Peter Sagan hodlá absolvovat dvě Grand Tour v těsném sledu po sobě. Hvězda týmu Bora-hansgrohe poprvé od roku 2013 zřejmě vynechá prestižní klasiky Kolem Flander a Paříž-Roubaix.

Foto: skoda-auto.com

Peter Sagana v zeleném dresu pro vedoucího muže bodovací soutěže Tour de France.

Článek

Třicetiletý trojnásobný mistr světa už sice během kariéry absolvoval dvanáct Grand Tour, jenže vždy šlo o Tour de France nebo Vueltu. Nikdy v životě nejel Giro. Letos měl v původním plánu historii změnit a zúčastnit se závodu pod Apeninami. Jenže pandemie koronaviru rozmetala cyklistický kalendář na padrť a všechny závody byly přeloženy na druhou polovinu roku.

Sagan se však údajně podle serveru cyclingnews.com nehodlá snu o dvou třítýdenních závodech vzdát, přestože bude muset absolvovat neuvěřitelnou porci 42 etap během 58 dnů. Má v plánu zaútočit na zisk osmého zeleného trikotu z Tour pro vítěze bodovací soutěže. A následně ovládnout stejnou bitvu i na italském Giru, kde na vítěze čeká purpurový trikot.

„Určité obrysy závodního programu má každý jezdec, ale ještě je před námi hodně měsíců před závody," uvedl vyhýbavě Ralph Scherzer, mluvčí týmu Bora-hansgrohe. Německá formace svolala závodníky, včetně Sagana, do Tyrolska k horskému soustředění a právě tam zřejmě padne definitivní verdikt.

Tour de France odstartuje 28. srpna, Giro je na programu od 3. do 25. října, přičemž Kolem Flander se má uskutečnit 18. října a Paříž-Roubaix v poslední den Gira. Sagan vyhrál Flandry v roce 2016, královnu klasik Paříž-Roubaix ovládl o dva roky později.

Reklama

Související témata: