Hlavní obsah

Slovák Sagan vyhrál již druhou etapu Paříž-Nice, Kreuziger stále třetí

PAŘÍŽ

Slovenský cyklista Peter Sagan z Liquigasu vyhrál již druhou etapu na závodu Paříž-Nice. Po páté etapě se drží stále na třetí příčce průběžného pořadí jeho týmový kolega Roman Kreuziger. Na lídra Alberta Contadora ze Španělska ztrácí 25 sekund.

Foto: Lionel Cironneau, ČTK/AP

Slovenský cyklista Peter Sagan v cíli páté etapy závodu Paříž - Nice.

Článek

Teprve dvacetiletý Sagan už překvapil premiérovým triumfem mezi profesionály ve středu. Tentokrát se od vedoucí skupiny, v níž nechyběli největší favorité, odpoutal tři kilometry před cílem a minimální náskok udržel až na cílovou čáru.

Juniorský mistr světa z horských kol si tak upevnil vedoucí pozici v bodovací soutěži. Závěrečný finiš jej natolik vyčerpal, že v cíli padl do trávy.

Do cílového města Aix-en-Provence dorazil nejlepší český cyklista Kreuziger v balíku zhruba třicítky nejlepších a na své konkurenty z popředí klasifikace nic neztratil. O víkendu čekají na peloton závěrečné dvě etapy.

Cyklistický závod Paříž-Nice - 5. etapa (157 km)
1. Sagan (SR) 3:34:14, 2. Lorenzetto (It.), 3. Valverde (Šp.), 4. Ladangnous (Fr.), 5. Voigt (Něm.), 6. Gerrans (Austr.), ...22. Kreuziger (ČR) všichni -2.
Průběžné pořadí
1. Contador (Šp.) 20:41:40, 2. Valverde -20, 3. Kreuziger -25, 4. L. Sánchez -26, 5. S. Sánchez (oba Šp.) -29, 6. Voigt -34.

Reklama

Související témata: