Hlavní obsah

Biker Maroši získal i slavil první triumf ve Světovém poháru na blátě

MARIBOR

Ve dvaatřiceti letech se biker Michal Maroši dočkal prvního triumfu ve Světovém poháru ve fourcrossu. Životního úspěchu dosáhl vítěz premiérového mistrovství Evropy v dual slalomu z roku 1998 v sobotu v Mariboru na blátivé trati v závodě plném pádů a často i komických situací.

Článek

"Bahno mi sedí už spoustu let. Hned ráno pár lidí říkalo, že bych to měl vyhrát, když je takovýhle počasí. Jsem rád, že jsem je nezklamal," řekl Maroši serveru mtbs.cz. Historické vítězství oslavil stylově skokem do bláta. "Oslava, to budou jatka," prohlásil jezdec, který měl v kvalifikaci pád a obsadil až 59. místo.

Ve vyřazovací části byl však suverénní včetně finále. "Jako jedinej jsem vyskočil step-up po druhý zatáčce a to mi hodně pomohlo. Pak jsem jel chvíli na jistotku, abych potom mohl dole zabrat a tam jsem fakt šlapal, že jsem viděl hvězdičky. Věděl jsem, že za mnou jede nejrychlejší kluk světa a že už mu to nechci pustit," popsal Maroši cestu k prvenství před australským favoritem Jaredem Gravesem.

Do finále se prosadil i Tomáš Slavík, jenž dojel čtvrtý a v celkovém pořadí seriálu je druhý za Gravesem. Marošimu patří třetí příčka. Slavík byl trochu zklamaný, že po druhém místě v Houffalize tentokrát na stupně vítězů nedosáhl. "Dostal jsem se na první místo před Gravese, ale uklouzlo mi to tam. To se prostě stává, ale zase jsem trošku zarazil cestu Gravesovi, a tím měl volno Majkl. Byl to super závod," uvedl pro mtbs.cz.

Na těžké podmínky doplatil bývalý mistr světa a vítěz Světového poháru Michal Prokop. Hned v první rozjížďce mu podklouzlo kolo a závod pro něj po pár sekundách skončil. Prokop obsadil 49. místo.

Reklama