Hlavní obsah

VIDEO: Nechutná bitka na Tour. Mlátili se kolem i pěstmi

PAŘÍŽ

Takovou bitku cyklistická Tour de France za dlouhých 97 let existence ještě nezažila. Teprve po dojezdu páteční šesté etapy slavného závodu vyplnili tohle bílé místo španělský cyklista Carlos Barredo a Portugalec Rui Costa. Jejich pěstní souboj by zůstal utajen, ovšem po pár dnech se na YouTube objevilo video.

Článek

Po dojezdu se na Costu vyhrnul nasupený Barredo, který si chtěl s Portugalcem vyřídit účty za to, že jej prý při jízdě v pelotonu udeřil. Barredo přitom na soupeře vystartoval s předním kolem svého bicyklu a zaútočil na Costovu hlavu. Následovalo několik ran pěstí, které rozdali i přijali oba kohouti. Až poté se pořadatelům podařilo vzteklé cyklisty roztrhnout.

Oba dostali pokutu ve výši osmi tisíc korun, horké hlavy chladilo i vedení závodu, na jehož přímluvu si oba borci podali ruce a omluvili se za své chování jak sobě navzájem, tak i znechuceným divákům. „Potřásli si rukama, tím je to uzavřené,“ vzkázali organizátoři Tour.

K incidentu se vyjádřil i sedminásobný vítěz závodu Lance Armstrong, podle nějž stačí k vyprovokování něčeho podobného pár peprnějších slov v pelotonu. „Každý chce být vpředu, nikdo nechce uvolnit místo, každý se snaží být nejlepší. Když se k tomu přidá takhle horký a namáhavý den, stačí už jen něco prohodit a oheň je na střeše,“ prohlásil Američan.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články