Hlavní obsah

VIDEO: Za nepochopitelné sestřelení dvou cyklistů vyloučili doprovodné vozidlo z Tour

Devátou etapu Tour de France provázely v neděli kolize, při kterých tekla krev a praskaly kosti. Nejdramatičtější nehoda se odehrála při sjezdu z vrcholu Col du Pas de Peyrol, kdy do hluboké škarpy zahučel v sedmdesátikilometrové rychlosti jeden z největších favoritů závodu Kazach Alexandr Vinokurov. Se zlomenou stehenní kostí mu do sanitky pomáhal i jeho stájový kolega Roman Kreuziger.

Foto: Reuters

Johnny Hoogerland skončil za ostnatým drátem na poli.

Článek

Se zlomenou lopatkou skončil po tomto karambolu i pátý muž loňského ročníku Jürgen van den Broeck, který má i polámaná žebra a pneumotorax.

Neuvěřitelná nehoda se pak stala doprovodnému televiznímu vozidlu, jehož řidič se zřejmě lekl blízkosti stromu u krajnice, prudce strhl volant doprava a sestřelil Španěla Juana Antonia Flechu. Ten v pádu jako kulečníková koule poslal přes ostnatý drát do pole nizozemského cyklistu Johnnyho Hoogerlanda. Oba přitom jeli ve vedoucí skupině, která s výrazným náskokem před pelotonem bojovala o prvenství v etapě.

Zranění závodníci sice do cíle dojeli, ale se značnou ztrátou. Tržné rány jim ošetřili v nemocnici až po závodě. "Bylo to nepochopitelné. Johnny měl na nohou hluboké krvácející rány. Plot mu doslova svlékl kombinézu a byl skoro nahý," řekl šéf Hoogerlandova týmu Vacansoleil Michel Cornelisse.

Doprovodné vozidlo se po šíleném manévru na Tour už neukáže.

Reklama

Související témata: