Hlavní obsah

CAS by měl vynést verdikt pro Contadora v lednu

LAUSANNE

Španělský cyklista Alberto Contador se dozví až v lednu, zda mu zůstane triumf z loňské Tour de France, nebo bude pykat za pozitivní dopingový test v tomto závodu. Sportovní arbitrážní soud CAS zahájí jeho slyšení příští týden v pondělí a podle informací agentury AP potřebuje před vynesením verdiktu šest až osm týdnů.

Foto: Francois Lenoir , Reuters

Alberto Contador

Článek

Contador měl loni během Tour pozitivní test na zakázaný clenbuterol. Španělská cyklistická federace mu letos v únoru zrušila původně udělený trest, proti čemuž se odvolaly mezinárodní unie UCI i Světová antidopingová agentura. Případ proto řeší CAS v Lausanne.

Generální sekretář arbitráže Matthieu Reeb dnes řekl, že odvolání bude řešit tříčlenná porota a potřebuje na to šest až osm týdnů. "To je obvyklá doba pro takto složité případy," uvedl Reeb.

Slyšení už bylo dvakrát posunuto, před červnovým i srpnovým termínem požádali o odklad právníci obou stran. Contador postavil svou obhajobu na tom, že se mu clenbuterol dostal do těla z kontaminovaného masa.

Pokud by CAS verdikt španělské federace zvrátil, hrozí jezdci dvouletý trest a zrušení všech výsledků od loňského června včetně triumfu na Tour a letošního vítězství na Giru d'Italia.

Reklama

Související témata: