Hlavní obsah

Bývalého cyklokrosového šampiona Wellense postihly srdeční potíže

Bývalý dvojnásobný mistr světa v cyklokrosu Bart Wellens byl v předvečer belgického šampionátu hospitalizován s vysokými horečkami, které podle manažera jeho týmu způsobilo srdeční selhání. Třiatřicetiletý jezdec byl prý v jednu chvíli v ohrožení života, ale dnes ráno už byl jeho stav stabilizovaný.

Článek

Welles v sobotu absolvoval poslední trénink před mistrovstvím Belgie v Hooglede-Gits, po němž hlásil, že se cítí výborně. Za pár hodin už si stěžoval, že ho přepadla nemoc, a když jeho teplota vystoupala ke 40 stupňům Celsia, zamířil do nemocnice v Geelu. Odtud byl posléze převezen na jednotku intenzivní péče do Antverp.

"Začalo být hodně zle. Už jsme jednou podobné drama se srdečními problémy u našeho jezdce zažili, tak jsme nechtěli riskovat," řekl dnes novinářům manažer stáj Telenet-Fidea Hans van Kasteren s odkazem na někdejší potíže Tima Pauwelse.

"Chvíli jsme se báli o Bartův život, ale teď už se jeho stav stabilizoval. Je to lepší, než jsme čekali, ale může se to každou minutu změnit," prohlásil Van Kasteren s tím, že u jezdce byla celou dobu jeho manželka Lentl. Manažer přední cyklokrosové stáje konstatoval, že pro Wellense nejspíš letošní sezona skončila.

Při neúčasti mistra světa z let 2003 a 2004 a trojnásobného belgického šampiona získal titul mistra cyklokrosové velmoci Sven Nijs. Mistrovský závod v Hooglede-Gits vyhrál před Nielsem Albertem a Robem Peetersem a domácí šampionát ovládl poosmé v kariéře.

Reklama