Hlavní obsah

Dráhař Štec se stal juniorským mistrem světa v omniu

Káhira

Dráhový cyklista Radovan Štec se stal juniorským mistrem světa v omniu a v poslední disciplíně šampionátu v Káhiře ještě přidal stříbro v bodovacím závodě dvojic společně s Matyášem Koblížkem. Ten předtím získal bronz ve vylučovacím závodě, ve kterém je i mistrem Evropy. Štec pojede z Egypta jako trojnásobný medailista, v pátek získal stříbro v bodovacím závodě. Medailovou sbírku české výpravy už ve čtvrtek načali stříbrem Jakub Malášek v keirinu a bronzem Gabriela Bártová ve vylučovacím závodě.

Foto: Facebook J. Štece

Dráhový cyklista Radovan Štec se stal juniorským mistrem světa v omniu.

Článek

Štec ovládl dráhařský víceboj ziskem 135 bodů před Kanaďanem Dylanem Bibicem (122), kterému oplatil porážku z bodovačky, a Rusem Daniilem Valgonenem (111). Ze čtyř disciplín si nejlépe vedl v závěrečné bodovačce, kterou ovládl a z průběžného sedmého místa se vyhoupl do čela pořadí.

Koblížek v eliminačním závodě podlehl pouze ruskému soupeři Dmitriji Dolžikovovi a vítěznému Italovi Dariu Igorovi Bellettovi. Český mladík navázal na úspěchy ze srpnového mistrovství Evropy v Apeldoornu, na kterém se v eliminačním závodě stal šampionem a přidal bronz s Milanem Kadlecem v bodovacím závodě dvojic. V této disciplíně nezůstal bez medaile ani v Káhiře, kde se Štecem nestačili jen na ruské duo Daniil Valgonen, Grigorij Skorňakov. Oběma nejlepším párům se povedlo dostihnout ostatní o kolo a na získané body zvítězili Rusové 52:43.

Reklama