Hlavní obsah

Štybar ve spurtu vyhrál etapu Eneco Tour a je třetí

Schouwen-Duiveland

Cyklista Zdeněk Štybar vyhrál třetí etapu závodu Eneco Tour, který se jede v Nizozemsku a Belgii, a v průběžném pořadí se posunul na třetí místo. Vedení udržel Francouz Arnaud Démare, na kterého český jezdec ztrácí jen tři sekundy.

Foto: www.tourdepologne.pl

Zdeněk Štybar

Článek

Štybarovi, jenž se nedávno vrátil k závodění po téměř čtyřměsíční přestávce zaviněné problémy s kolenem, vyšel útok v závěrečných dvou kilometrech etapy dlouhé 187,3 km. Spolu s dalším exmistrem světa v cyklokrosu Nizozemcem Larsem Boomem, Argentincem Maximilianem Arielem Richezem a Belgičanem Jürgenem Roelandtsem vyrazil z pelotonu a ve spurtu byl nejrychlejší.

"Ten konec byl hodně náročný," zmínil se Štybar pro server cyclingnews o nepříjemném větru. "Pořád jsem čekal a čekal na správnou chvíli. Nechal jsem ostatní kluky, aby mě předjeli, zavěsil se za Richezeho a začal spurtovat na poslední chvíli, abych ho ještě stihnul předstihnout," prohlásil.

Sedmadvacetiletý člen stáje Omega Pharma-Quick Step si připsal druhé dílčí prvenství v závodu WorldTour po loňském úspěchu ve třetí etapě Kolem Polska. Před zbývajícími čtyřmi etapami si Štybar polepšil z dosavadní 19. pozice a zařadil se mezi kandidáty na celkové prvenství.

"Je to prima, že se mi tu povedlo vyhrát. Zítra se jede do Essenu, kde žiju s přítelkyní, když jsem v Belgii, a bude příjemné tam přijet den po tomhle vítězství," liboval si Štybar. Rád by se v celkové klasifikaci prosadil. "Soustředím se na časovku. Vím, že tam něco ztratím, ale pojedu na maximum, abych si udržel před víkendem dobrou výchozí pozici," uvedl k páteční časovce na 13,2 km. "V sobotu a neděli chci pak zajet co nejlépe, finiše mi sedí víc," dodal.

Cyklistický závod Eneco Tour (WorldTour) - 3. etapa (187,3 km):
1. Štybar (ČR/Omega Pharma-Quick-Step)4:13:59
2. Richeze (Arg./Lampre-Merida)
3. Boom (Niz./Belkin)všichni stejný čas
4. Nizzolo (It./RadioShack Leopard)
5. Greipel (Něm./Lotto Belisol)
6. Belletti (It./Ag2R La Mondiale) všichni-2
Průběžné pořadí:
1. Démare (Fr./FDJ)12:18:42
2. Boom-1
3. Štybar
4. Renshaw (Austr./Belkin)oba -3
5. Gilbert (Belg./BMC)-4
6. Farrar (USA/Garmin-Sharp)-6

Reklama