Hlavní obsah

Neměl jsem nohy, byla to velká bída, posteskl si Kreuziger. V sobotu zkusí skočit do úniku

Praha

Celých 142 kilometrů páteční etapy se český cyklista Roman Kreuziger držel ve skupině mezi hlavními favority Tour de France. Když borci z týmu Tinkoff do cíle devatenáctého dějství nejslavnějšího závodu světa scházelo přibližně čtyři tisíce metrů, začal ztrácet. Den končil jako sedmnáctý, jeho manko na vysněnou desítku narostlo.

Foto: facebook Romana Kreuzigera

Roman Kreuziger při etapě na Tour de France.

Článek

„V začátku etapy bylo dost vlhko, pak poměrně intenzivně pršelo a trasa hodně klouzala, proto bylo hodně pádů. Máme však dobrý materiál, tudíž jsem neměl problém," připomínal Kreuziger, že spousta soupeřů se poroučela k zemi.

Problém českého závodníka, jenž ztratil na vítězného Bardeta minutu a osmapadesát vteřin, byl však jiný. „Není se na co vymlouvat. Neměl jsem nohy. Nejelo se mi dobře," posteskl si rodák z Moravské Třebové.

Uvědomuje si, že bitva o top ten bude složitá. Aktuálně ztrácí na desátou příčku dvě minuty a tři vteřiny. „Od druhého místa do dvanáctého jsem jeden z těch, který odpadá po dobu celých tří týdnů mezi prvními. Ostatní kluci jsou na tom zatím o trošku lépe, tak to je," připustil Kreuziger.

„Desítka začíná být hodně složitá. Sobotní etapa je nicméně velmi těžká a má hodně pršet, tudíž se může stát cokoliv. Uvidím, co se bude dát vymyslet. Pokud by byla větší skupina, rád bych zkusil skočit do úniku. Ale musel bych mít lepší nohy než v pátek, protože to byla velká bída," hodnotil kriticky vlastní výkon Kreuziger.

Reklama