Hlavní obsah

Na MS v cyklokrosu nebude chybět medailová naděje Czeczinkarová

Praha

Na víkendovém mistrovství světa v cyklokrosu v lucemburském Bielesu bude startovat i medailová naděje v kategorii do 23 let Jana Czeczinkarová, která vyléčila zraněné koleno, kvůli němuž původně začátkem prosince ukončila sezonu. V nominaci naopak chybí zkušený Radomír Šimůnek, jenž měl před dvěma týdny na republikovém šampionátu v Hlinsku těžký pád.

Foto: Michal Červený

Cyklokrosařka Kateřina Nash.

Článek

Majitelka dvou bronzových medailí z mistrovství Evropy ve své věkové kategorii Czeczinkarová naposledy závodila 17. listopadu ve Slaném. Devatenáctiletá cyklistka, která se věnuje i horským kolům, poté kvůli bolavému kolenu předčasně ukončila cyklokrosovou sezonu.

Po přípravě s reprezentačním týmem bikerů na Kanárských ostrovech však své rozhodnutí přehodnotila a pojede na cyklokrosové MS. "Cítí se dobře, koleno je v pořádku. Je zpátky v tréninkovém rytmu a je připravená závodit," řekl serveru cyklokros.cz reprezentační trenér Petr Dlask.

V nominaci je dvacet závodníků v pěti kategoriích. Velkou medailovou adeptkou bude devětatřicetiletá Kateřina Nash, jež při šesti startech ve Světovém poháru dosáhla čtyřikrát na stupně vítězů a celkově byla třetí.

V závodě žen do 23 let bude s Czeczinkarovou na startu i Nikola Nosková, která loni v Heuden-Zolderu skončila druhá. Stříbro bude v této kategorii obhajovat také Adam Ťoupalík.

V závodě mužů bude pětičlenný český tým nejvíce spoléhat na mistra republiky Michaela Boroše, jenž v neděli v Hoogerheide zakončil sezonu Světového poháru dvanáctým místem. Na startu nebude devátý muž z loňského MS Radomír Šimůnek, který 7. ledna v mistrovském závodě v Hlinsku skončil po pádu do sněhové závěje v bezvědomí a měl potíže s krční páteří.

Světový šampionát se koná o víkendu. V sobotu se jedou závody juniorů, žen do 23 let a žen elite, v neděli budou o medaile bojovat muži do 23 let a muži elite.

Nominace ČR na mistrovství světa v Bielesu:
Muži elite:
Michael Boroš
Tomáš Paprstka
Jan Nesvadba
Emil Hekele
Michal Malík
Muži do 23 let:
Adam Ťoupalík
Jonáš Březina
David Jarý
Daniel Mayer
Junioři:
Tomáš Kopecký
Jan Gavenda
Šimon Vaníček
Jakub Schierl
David Honzák
náhradník:
Vladimír Mikšaník.
Ženy elite:
Kateřina Nash
Pavla Havlíková.
Ženy do 23 let:
Nikola Nosková
Martina Kukulová
Tereza Vaníčková
Jana Czeczinkarová

Reklama