Hlavní obsah

Dva olympijští šampióni v bitvě o Hrad! Český zástupce už si Prahu dvakrát podmanil

Praha

Největší esa současné světové scény horské cyklistiky se představí 29. května na pětadvacátém ročníku mezinárodního závodu Pražské schody. Mezi startujícími budou letos poslední dva olympijští šampióni. Diváci se mohou těšit na Jaroslava Kulhavého, vítěze z bojů pod pěti kruhy v Londýně 2012, a dorazí rovněž hlavní rival Švýcar Nino Schurter, který ovládl závod v Riu 2016.

Foto: Michal Červený

Nino Schurter při tréninku před MS v Novém Městě na Moravě.

Článek

„Pozvánka na závod, který je pro české jezdce a fanoušky horských kol kultovní, se nedala odmítnout," vysvětlil Schurter, proč přijal nabídku organizátorů ze společnosti Petr Čech Sport a představí se při závodě v jedinečných kulisách v centru hlavního města.

„Bitva o Hrad, a navíc proti Járovi, bude těžká, ale tak jako v každém závodě ze sebe vydám to nejlepší. Očekávám, že nás i tady poženou fantastičtí čeští diváci a určitě půjde o jedinečný sportovní zážitek," těšil se Schurter.

Jaroslav Kulhavý, jenž závod v minulosti dvakrát ovládl, avizoval ještě před odletem do Jihoafrické republiky, kde během minulého víkendu absolvoval úvodní díl podniku Světového poháru cross country a od neděle jej čeká etapový Cape Epic, že se startem na Pražských schodech počítá. „A fanoušci se mohou těšit na výjimečné obsazení," říkal neurčitě.

K rivalitě a nekonečným bitvám se Schurterem pak dodává. "Je na čase, aby Ninovu dominanci někdo ukončil. A já mám dost věčně druhých míst," vyhlásil bojovně před startem sezóny.

Na 1250 metrů dlouhém okruhu vedoucím uličkami Malé Strany a Hradčan, při němž závodnici absolvují i sjezd 190 Zámeckých schodů během každého kola, nebude chybět kupříkladu cyklokrosový fenomén Mathieu Van der Poel, stejně jako další přední tuzemští i zahraniční jezdci.

Pětadvacátý ročník závodu Pražské schody - Velká cena České spořitelny, který se posedmé uskuteční jako Memoriál Roberta Bakaláře stojícího u zrodu akce, se v případě mužů pojede na 11 kol, ženy absolvují o čtyři okruhy méně.

Reklama