Hlavní obsah

Štybar dojel desátý v závodě Kolem Flander. Po sólu vyhrál Terpstra

Cyklistický závod Kolem Flander vyhrál po sólovém úniku Niki Terpstra, jenž se stal prvním nizozemským vítězem této belgické klasiky od roku 1986. Terpstrův kolega z týmu Quick-Step Zdeněk Štybar dokončil 102. ročník cyklistického monumentu na desáté pozici.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Závod Kolem Flander vyhrál po sólovém úniku Niki TerpstraVideo: sntv

 
Článek

Třiatřicetiletý Terpstra se odpoutal od hlavní skupiny favoritů zhruba 25 km před cílem a strojovým tempem nedal soupeřům šanci. Do cíle v Oudenaarde dojel po 267 km s bezpečným náskokem před Dánem Madsem Pedersenem a vyhrál jako první Nizozemec od triumfu Adriho van der Poela před 32 lety. Třetí skončil loňský vítěz Philippe Gilbert z Belgie, jenž potvrdil dominanci týmu Quick-Step. Belgická stáj si připsala už 21. vítězství v sezoně.

Trojnásobný mistr světa v týmové časovce Terpstra navázal dnešním triumfem na svou týden starou výhru na klasice E3 Harelbeke, kde také uspěl po sólovém úniku. Zároveň přidal do své sbírky druhé vítězství na jednom z pěti monumentů, poprvé slavil v roce 2014 na Paříž-Roubaix. Legendární "Peklo severu" se jede za týden.

Reklama